Quantcast

Sovietmečiu statyti daugiabučiai didmiesčiuose praranda gyventojus. Kodėl?

Grįžti į straipsnį

Baikite

Baikite portretas
Ok gyvena nuosavam name miesto dydžio kaime stogai muo horizonto iki horizonto:) Ai kaip smguuuu

Anonimas

Anonimas portretas
greitu laiku tu kotedziu veltui nieks nems nes toli nuomiesto , EC bankas palukas super, kuras kyla,auto smaugia is visu pusiu ......... o miete kas ? autobusai, mikriukai,paspirtukai ir kie laiko tereikia sugaisti is tasko A iki tasko B ..... pasaka ! o tie glusai po 2 val vaziuoja iki miesto. tie saslikai irgi ne problema , kiekviena diena ju nekepsi tai nuvarai kur prie ezero ar mariu yra tam skirtos vietos ir kepk !

Anonimas

Anonimas portretas
tie Nauji Kaimieciai ( kur kotedziuke ar Naujam name priemesti gyvena ) greitai VERKS kruvinom asarom !!!! dar laukiam biski . jau nori grysti i MIESTA o ta auksine skarbonke nezino kaip atsikratyti !

To na

To na  portretas
Lietuvoje paskola iki 20 metu, 30 isigalvojei.Lenkijoje pilna nerenovuot daugiabuciu namu, jei per Suvalkus praziavai ir daug pamatei, tai nereiškia, kad visi renovuoti. Pilna straipsniu lenku ir anglu kalba, kad renovacija tesis dar desimtmecius Lenkijoje. Kad Jusu namo vadybininkas neprivede prie renovacijos, tai jie ten super negabus yra ir per juos dar brangiau gaunasi, o bendriju pirmininku, jei ne kelmas daug sekmingu yra.

Ateitis liudna

Ateitis  liudna portretas
Uz dvidesimt metu ,tik bomzos gyvens daugiabuciuose be vandens ,be sildymo! Normalus zmones tures nuosavus namus!

taigi

taigi portretas
Tie namai išstovėjo 70 ir dar tiek išstovės, žinoma reikia keisti vamzdynus, šildymo sistemas - laikas daro savo, bet dabartinės kartonkės kuriose pirmam aukšte nusičiaudo, o penktame stogas kilnojasi jau trupa.

Ela

Ela portretas
Kaip gyveno -taip gyvena , kas čia kur ir kas praranda , nesupratau ?..galimai, daugiabučiuose negyvena tik turtuoliai ir seimūnai, o žmonės kaip gyveno taip gyvena ir gyvens )

jooo

jooo portretas
Nieko nera geriau kaip atskiri kambariai, o ne viena bendra patalpa viskam.. Kvapai, garsai, privatumas tai yra super ir nereikia meluoti..

čia gi

čia gi  portretas
Vilniaus miesto darkytojas sapalioja

DURNIU LAIVS

DURNIU LAIVS portretas
Tai juk debilška valdžia tą problemą ir sukūtė,kai leido priemiesčių pievose statyti kodedžiukus ir namukus.Valdžios dėka prasidėjo masiškas bėgimas iš miestų,visi laukai aplink Kauną chaotiškai sklypuojami,kas sukuria daugybę problemų,

iseina

iseina portretas
kad sovietmeciu tiek namu prikepe ir sar uz dyka,kad dabar ju nera kur deti ar taip iseina

Anonimas

Anonimas portretas
NEIŠGALI IŠLAIKYTI ENERGIJAS,BENDRIJAS, VANDENIS IR KITUS PARAZITUS...KAIMIŠKA TROBA PIGESNĖ, MALKŲ RAS MIŠKE IR ORAS NEPRIPERSTAS UKRAINOS PROPAGANDONŲ....

na

na portretas
tas rašantis labai nori atkatų...matyt pafinansavo, gyvenu chruščiovkėj ir džiaugiuosi, butas 3 kambarių be renovacijos tik tiek, kad nepagražintas plytelėm apklijuotom..turim protingus visus kaimynus pasikeitėm viską nuo elektros, stogo durų langų...kiek buvo vadybininkui nervų priversti renovacijai, bet nepavyko. Gyvenam be apklijuotų "grožybių" labai net šiltai nes pasikeitėm ir visą šiluminį mazgą. Ponai nori griauti , kad žmonės butų priversti skolintis iš bankų. Geriau parašykit, kaip trukinėja sienos, kaip šalta naujose skamborkėse popierinėm sienom. Lenkijoj visi namai restauruoti, bet gyventojai neverčiami mokėti 30 m. bankams, valstybė pasirūpino namų tvarkymu...pas mus Ukrainai stato darželius už dyką, o čia žmones per prievartą verčia rewnovuotis, nors protingi visi savo namus jau susitvarkę. Jiems vis mažai pinigų...reik pasitaškyti

To netingintiems

To netingintiems portretas
Straipsnis, kad keliasi is miesto daugiabucio, į privatų, rečiau mažą kotedžą užmiestyje. Prie ko čia lyginimas naujo ir seno mieste, jei masiškas judėjimas į periferiją.

Anonimas

Anonimas portretas
seni daugiabučiai gyvens ilgai o stiklainis lieka stiklainiu ne duok dieve tokie įvikiai kaip ukrainoi gal koks ir ištovėtu o taip tai liktu skiletas ir tiek naujos statybos name jei būtu ginkluoti kariai ragatkomis net pasislėpt nėra kur.

Netingintiems

Netingintiems portretas
Siūlau pasekti butų pardavimą senuose daugiabučiuose ir palyginti naujos statybos pirkimus daugiabučiuose. Jie visiškai pralaimi prieš senos statybos daugiabučius. Seku skelbimus jau 1 metai, ir matau kas vyksta su naujoviškomis statybomis. Tų naujų prikepta be proto, ir niekas jų neperka. Stovi skelbimai metų metais. Senuose daugiabučiuose, kuriuose yra problemų: girtuoklių, psichiškai nesveikų, žudikų, bendrabučių tipo, žmonės vengia pirkti tokius butus, taip pat vengia pirmų ir paskutinių aukštų butų taip pat ir gatvėse, kuriose daug triukšmo, bet visgi nuperka. Sunkiai, bet nuperka.

P

P portretas
Visur raso mela jau ne tik apie karą , bet apie viską

N

N portretas
Koks dabar varymas,vis ne tinka sovietinis?išeina kokia vištelė 30m.ir pasakoja apie sovietinį gyvenimą,beje ji dar net nebuvo ir gimusi.Tie daugiabuciai seni daug patvaresni,negu tie statomi iš plastiko,ir dabar didziausius pinigus sukišate,o tada butai veltui buvo gaunami.

Romas

Romas portretas
Jei pakeisti zodi sovietinis daugiabutis i degraduota valdzia, viskas tampa logiska.

nubet

nubet portretas
gerai renovuoto ir geroj vietoj daugiabutyje,buto kaina gerokai lenkia jusu tryju parsiuku uzmiestyje kotedzu kaina

Anonimas

Anonimas portretas
buvau naujos statybos bute tai apakau,virtuve be lango.tualetas nuo kambario atskirtas fanera ka ten darai viskas girdisi.,du miegamieji tik lova itelpa,na ir salonassiauras kaip vagonas.o kaina taikosmine.mano renovuota chriusciove daug geriau padariau.virtuve sujungta ssu salonu,visur pakabinamos lubos,tualetas ir vonia tiesa kartu bet ten taip graziai padaryta,balkonas naujas grazus,miegamasis tesiog karaliskas ir viso tik 53kvadratai.ir viskas aplink arti ir parduotuves ir mokyklps ir darzeliai ir akropolis ir turgus ir centras.su masina niekur nereikia vaziuoti.todel ir klijuojami i pasto dezutes metomi skelbimai,perku buta jusu name.man tik idomu paklausti to architekto,jeigu isvaziavo 50 tukst is butu,tai kaip ar tuos butus pardave ar siaip paliko,jeigu pardave tie tiek pat zmoniu atvyko.o jeigu siaip paliko tai daug tusciu butu turetu buti,bet kazkodel nera...cia durneliams raso tipo pirkit uz miesty skarbonkes,nes tie turto vystytojai nori pinigu...

pranašas

pranašas portretas
Kaip gyvenot šiukšlynuose - taip ir gyvensit. Kitas mentalitetas. Mongolo azijatiškas.

alio

alio portretas
BAIKIT PASAKOT PIEVAS.

Nuosavų namų sklypuose, pagalbinės patalpose

Nuosavų namų sklypuose, pagalbinės patalpose portretas
Yra daug nelegalių veiklų, nuo prostitucijos, pedofilų orgijų, iki narkotikų, samagono gaminimo namų sąlygomis. Tue nuosavi namai nepetspektyvūs. Jų išlaikymas yra iš kyšių, kur gauna medikai ir juristai, iš senesnių žmonių pensijų.tie kam dabar virš 40 metų, greitu laiku bus skurdžiai, jie narkomanai, namų išlaikyti nepajėgs, ten už viską oatiem reikia sumokėti. Tie, kur dabar 18 metų ir daugiau, matosi aiškiai:idiotai, egzaminų neišlaiko, tarnybai kariuomenėje netinka kas antras, devyni iš 10 jie išsigimę. Tokie nei dirbs, nei mokysis,nei namų neišlaikys. Taip, kad rūpestis daugiabučiais be reikalo . Neišvengiamai bus griuvimas naujai praturtėjusių. O tie kas kukliai gyvena daugiabučiuose, Kaip gyveno, taip gyvens. Tarybinių metų daugiabučiai yra patvaresnis už naujos statybos kartono ir plastiko namus, kur kvailiai keliasi ir moka bankui išpirkas.

Anonimas

Anonimas portretas
Už tos pinigus kurios valdantieji padovanojo ukrainai tai apie du milijardus eu galima buvo surenovuoti visus senus daugiabučius

Anonimas

Anonimas portretas
EMIGRUOJA is DURNYNO !

Pilietis

Pilietis portretas
Tarybiniais laikais nebuvo taip žmones nužmogeje, kaip šitoj okupacijoj, vaiku buvo pilni kiemai iki išnaktu ir kaimynai viens kita pažinojo

Rytų Berlynas

Rytų Berlynas portretas
Vokiečiai per 15 metų kompleksiškai renovavo sovietinius mikrorajonus ir užmiršo problemą. Nebūtina LT taip vogti stadionais.

Senukas

Senukas portretas
Jeigu yra laisvu butu išdalinkit kaip socialinius

Anonimas

Anonimas portretas
dauguma butai buvo dalijimi uz dyka.

Nuomonė

Nuomonė portretas
Gal čia koks galimai reklaminis straipsnis? Kad kažkaip daugėja gyventojų daugiabučiuose, mors gal tai galimai susiję su dabartine geopolitine padėtimi? Tokia mano nuomonė,

Manau

Manau portretas
Natūralus procesas. Visur žmonės keliasi į centrus arba į užmiestį.

Bbd ant kauno

Bbd ant kauno portretas
Durnynas tie daugiabučiai... nuosavam name bent šašlyko galima pasikept.

Kokias

Kokias  portretas
Nesamones raso kad negaliu patiket

Ka ka

Ka ka portretas
Jo jo, zmones masiskai emigruoja, ne deka valdzuos, cia tiesiog soviet butose gyvent blogai.

nebus

nebus portretas
jokio sovietinės statybos daugiabučių renesanso. Tai griuvenos, ant kurių vargšų gyventojų galvų kabinamos renovacijos, kurios niekada neatsipirks. Ten nėra infrastruktūros, nėra auto statymo aikštelių, kiemai baisūs.

abu dabis

abu dabis portretas
Ubagynas yra ubagynas.

Galerijos

Daugiau straipsnių