Quantcast

Sumažėjęs darbuotojų srautas į biurus neigiamai paveiks restoranus ir kavines?

„SME Finance“ ekonomistas Aleksandras Izgorodinas sako, kad nors „COVID-19“ susirgimų šuolis nesumažino šalies gyventojų apsipirkimo, tačiau gyventojų srautas į biurus sumažėjo, ir dėl to gali nukentėti restoranai ir kavinės.

„Teigiama naujiena yra tai, kad pastaruoju metu Lietuvoje fiksuojamas naujų susirgimų Covid-19 virusu šuolis visai nesumažino Lietuvos gyventojų apsipirkimų apetito. Pavyzdžiui, naujausi „Google“ duomenys apie Lietuvos gyventojų mobilumą rodo, kad rugpjūčio 24-28 dienomis gyventojų srautas į prekybos tinklus buvo tik 9 proc. mažesnis nei baziniu laikotarpiu, sausio 3 – vasario 6 dienomis, o Lietuvos gyventojų srautas į maisto ir farmacijos parduotuves buvo 28 proc. didesnis nei prieš karantino režimo įvedimą“, – teigė ekonomistas.

„Abiem atvejais tai yra geriausias gyventojų srautų rezultatas nuo pat karantino režimo įvedimo Lietuvoje – o tai reiškia, kad šiuo metu šalies gyventojų srautas į prekybos tinklus ir parduotuves yra didžiausias nuo pat karantino režimo įvedimo pradžios“, – sakė A. Izgorodinas.

Anot ekonomisto, rugpjūtį veikiausiai bus galima stebėti tolesnį vidaus vartojimo atsigavimą Lietuvoje.

„Kita vertus, yra ir viena neigiama naujiena – naujausi gyventojų mobilumo duomenys rodo, kad pastaruoju metu sumažėjo Lietuvos gyventojų srautas į biurus. Pavyzdžiui, rugpjūčio 24-28 dienomis šalies gyventojų srautas į biurus buvo 28 proc. mažesnis nei baziniu laikotarpiu, o tai yra prasčiausias rezultatas nuo pat gegužės vidurio.

Tačiau vėl pradėjęs mažėti Lietuvos gyventojų srautas į biurus gali turėti tiesioginės neigiamos įtakos restoranų ir kavinių rezultatams rudenį – retesnis žmonių apsilankymas biuruose reiškia ir mažesnę dienos pietų paklausą“, – kalbėjo A. Izgorodinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Uždaryt

Uždaryt portretas
Visas kavines, naktinbarius - nereikalingi šie viešnamiai išvis, valgyklas palikt tik labai gerai gaminančias

Vytautas

Vytautas portretas
Uzdaryti pusmeciui visas viruso peryklas,jei niekas is bado nemire per pirmaji karantina tai nemirs ir dabar.Valgyti galima pasigaminti ir namuose.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių