Quantcast

Šventinės prekybos lyderiai – kūčiukai

  • Teksto dydis:

Iki Kalėdų likus mažiau nei dviem savaitėms ir toliau šventinės prekybos lyderiais maisto prekių kategorijoje kaip ir kasmet išlieka kūčiukai.

Dažno pirkėjo krepšelyje atsiduria ir šokoladiniai advento kalendoriai, kurių šiemet jau parduota beveik perpus daugiau nei pernai. Šių metų saldumynų lyderiai – šokoladinės euro kupiūros ir monetos – jų pardavimai kasdien vis labiau auga.

Remiantis prekybos tinklo „IKI“ pardavimų duomenimis, saldumynų prekių kategorija prieš šventes išlieka viena populiariausių – pardavimai auga nuosekliai kas savaitę, o lyginant su pernai metais, saldumynų parduota apie 80 proc. daugiau. Taip pat vis dažniau prieššventiniuose pirkėjų krepšeliuose galima pamatyti ir citrusinius vaisius, ypač mandarinus. Citrusinių vaisių pardavimai praėjusią savaitę išaugo penktadaliu, o mandarinų – net 60 proc., lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai.

Ne maisto prekių kategorijoje šiemet net 70 proc. augo kalėdinių dekoracijų pardavimai. Tai rodo, jog šiemet namai šventiškai puošiami anksčiau nei pernai.

„Jau kelintą savaitę iš eilės įspūdingus pardavimus demonstruoja šokoladiniai euro saldumynai, kurie atspindi vieną pagrindinių šių dienų aktualijų – euro įvedimą.  Pastebime, jog pirkėjų dėmesio sulaukia ir šių metų naujiena – citrusiniai medžiai: mandarinmedžiai, apelsinmedžiai, greipfrutiniai citrinmedžiai. Beje, jie perkami ir kaip dovana“, – kalba „IKI“ Viešųjų ryšių departamento vadovas Andrius Petraitis.

Pardavimų duomenys rodo, kad pirkėjai ir toliau palaipsniui perka ilgo galiojimo maisto produktus, kurie tinka šventinių patiekalų ruošimui. Anot Andriaus Petraičio, siekdami sutaupyti pirkėjai aktyviai seka nuolaidas ir dažniausiai renkasi  ilgo galiojimo prekes akcijų metu. Tuo tarpu šviežių ir trumpesnio galiojimo prekių pardavimų augimas kaip įprasta prognozuojamas paskutinėmis prieššventinėmis dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių