Quantcast

V. Janulevičius: gali būti, kad Lietuva metus pabaigs eksporto augimu

Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Vidmantas Janulevičius sako, kad gali būti, jog šalis metus pabaigs eksporto augimu.

„Lietuvos pramonė šiais metais pagal savo eksporto apimtis bus tolygi 2019 metų rodikliams. Tai vienas iš geriausių pasiekimų Europos Sąjungoje (ES). Tikiu, kad mes būsime numeris vienas pagal savo apimtis, nes visur kitur kritimas yra 4,5 proc. ir iki 16 proc. Jungtinėje Karalystėje. Turiu mažą viltį, kad jeigu mes gruodžio mėnesį susitvarkysime su pandemija viduje ir sergančių skaičius nebus didesnis nei lapkričio mėnesio pabaigoje, turėsime 1 proc. (augimą – ELTA). Tai bus vienas geriausių rodiklių“, – nuotolinėje diskusijoje apie Europos žaliąjį kursą penktadienį sakė V. Janulevičius.

Jo teigimu, Lietuvos ekonomika yra viena mažiausiai nukentėjusių dėl gerų pramonės rezultatų.

„Lietuvos rodikliai, kurie dabar stebina Europą, priklauso nuo pramonės. Mes esame vieni iš mažiausiai nukentėjusių, nes mūsų eksporto rodikliai augo. Pandemija mus paveikė, bet mes turime puikią geografinę lokaciją. Gamybos užkrovimas augo, nes atėjo naujų klientų, išėjusių iš Azijos šalių, kurie nori sutrumpinti tiekimo grandines“, – kalbėjo V Janulevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senis

Senis portretas
Ar statys naujus fabrikus?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių