Quantcast

V. Šapoka Seime aiškinsis dėl būsimo biudžeto: ar laukia finansinės grėsmės?

Finansų ministras Vilius Šapoka parlamentinės opozicijos prašymu ketvirtadienį Seime aiškinsis dėl būsimo biudžeto.

Laukiama atsakymo į klausimą, ar su biudžetu kartu bus pateikti prezidento Gitano Nausėdos siūlymai mokesčių srityje ir kiek tai galėtų pozityviai ar negatyviai paveikti verslą.

Dešimt klausimų finansų ministrui pateikusi opozicija piktinasi, kad kitų metų biudžetas formuojamas be viešo svarstymo. Seimo opozicija nori sužinoti, kuo valstybės ir savivaldybių biudžeto projektas, pateiktas Europos Komisijai, skirsis nuo pateikiamo Seime spalį ir kokie lūkesčiai nebus įgyvendinami.

Parlamentarai nori išgirsti finansų ministro poziciją dėl finansinių grėsmių ir rizikų Lietuvos ekonomikai, ūkiui ir gyventojams bei siekia sužinoti, kodėl Vyriausybė neplatina reikšmingo obligacijų kiekio, kai praktiškai obligacijų palūkanos yra neigiamos, o yra didelė paklausa.

Taip pat norima sužinoti, kokią įtaką kitų metų biudžetui, darbo užmokesčio ir darbo našumo augimui turės šiais metais pradedama „nauja kiekybinio skatinimo programa, labiau primenanti pinigų barstymą iš malūnsparnio“.

Opoziciją be kita ko domina, kaip Lietuvos eksportą ir vidaus vartojimą paveiks valstybinių obligacijų minusinės palūkanos ir akcijų kurso kritimai Eurozonos šalyse ir kokios Finansų ministerija tikisi ir kokią prognozuoja gamybos kaštų infliaciją, kokį darbo užmokesčio ir darbo našumo augimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Kaip malonu kad opozicija domisi finansų ir biūdžėto likimu ,bet būtų geriau ,kad patartų ministrui vyriausybei iškur paimti pinigų o vien kelti sumaišti lygtai nesolydu o kai kurie opozionieriai sau moka pasidaryti milijonus ,galėtų patarti ir vyriasybei,

o is kur saipokas zino ....

o  is  kur  saipokas  zino .... portretas
pavogs krize --BUS , nepavogs -krizes NEBUS, stai ir viskas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių