Quantcast

V. Sutkus: darbdaviai nori mokėti logiškus mokesčius

  • Teksto dydis:

Artėjant naujojo socialinio modelio svarstymui Seime, Lietuvos verslo konfederacijos vadovas pripažino, kad šiuo metu dalis darbdavių nesilaiko Darbo kodekso. Valdas Sutkus sako, kad darbo jėgos apmokestinimas yra per didelis.

„Kaina yra nemokama tada, kai yra ekonomiškai nelogiška arba nepakeliama. Mes negalime mokėti tokios kainos, kuri mums yra nepakeliama, bet mes mielai susimokame, kas yra protinga, pagrįsta ir racionalu“, - spaudos konferencijoje antradienį teigė V.Sutkus, atsakydamas į klausimą dėl išeitinių kompensacijų.

V.Sutkaus žodžiais, darbdavys dabartinio teisinio reguliavimo yra spaudžiamas eiti į šešėlį.

„Paprastai tariant, jeigu darbuotojui moki minimalų atlyginimą, o visa kita - vokelyje, kai reikia žmogų atleisti, už 4 ar 6 mėnesius darbdavys sumoka minimalų atlyginimą, popierinį, o vokelių, žinoma, nebemoka. Tokiu būdu jis atpigina darbuotojo atleidimą. Tai iš tikrųjų yra objektyvi realybė“, - sakė V.Sutkus.

Jo teigimu, dabar griežtas Darbo kodeksas neveikia ir skatina šešėlinę ekonomiką: „Kad tas nelankstus Darbo kodeksas neveikia, tai ir ačiū Dievui“.

V.Sutkaus žodžiais, šiuo metu dėl naujojo socialinio modelio vykstanti politinė kova yra dirbtinė, tačiau jį džiugina Vyriausybės iniciatyva spręsti klausimus iš esmės.

Verslo konfederacija palaiko darbo santykių liberalizavimą, naujojo Darbo kodekso nuostatos gina ir darbuotojų teises.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Ką daryti su nereguliarias pajamas gaunančiais laisvai samdomais darbuotojais? Kad tokie darbuotojai galėtų gauti išmokas dėl pajamų stygiaus ekonominės krizės metu, pensijines išmokas, išmokas laikino nedarbingumo (ligos) atveju bei kitas išmokas, reikia leisti profsąjungas ar kitas bendruomenės organizacijas rinkti dalį laisvai samdomo žmogaus pajamų iki mokesčių sumokėjimo. Atėjus laikui, tas laisvai samdomas žmogus juk galėtų pasinaudoti šiomis santaupomis. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių