Quantcast

Vijūnėlės „dvare“ pradėti ardymo darbai

  • Teksto dydis:

Vadinamajame Vijūnėlės „dvare“ prasidėjo ardymo darbai, praneša LRT laida „Panorama“.

Pasak pastato savininko verslininko Žilvino Povilonio, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) sprendimas jau pradėtas vykdyti – dirbama pastato viduje.

„Ardome, griauname, šiek tiek. Iš lauko dar nesimato, iš vidaus jau ardome, išiminėjame duris, išiminėjame kriaukles. Ką galima išsaugoti, tai išiminėjame. Židinio nesigavo išsaugoti, sudaužėme. Bet realiai tai šiandien, žinokit, realiai dirbam. O nuo spalio pirmos atvažiuos buldozeriai ir stumdys toliau“, – LRT sakė Ž. Povilonis.

LAT liepos viduryje antrą kartą paskelbė, kad vadinamasis Vijūnėlės „dvaras“ turi būti nugriautas, tačiau Druskininkų valdžia toliau deda pastangas, jog pastatas būtų išsaugotas bei siūlo, jog jame būtų įrengta Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykla.

Aplinkos ministerija rugpjūtį paskelbė išvadą, kad Vijūnėlės „dvaro“ perėmimas visuomenės reikmėms sukeltų prielaidas pažeisti įstatymus ir viešąjį interesą.

Ž. Povilonis griovimo darbams yra nusamdęs rangovą, tačiau pats teigė pritariantis siūlymui pastatą perimti visuomenės reikmėms.

Anot jo, griovimo darbai gali kainuoti apie 120 tūkst. eurų.

Ž. Povilonis teigė moralinės žalos atlyginimo iš valstybės nereikalausiantis, jis prašys padengti tik griovimo darbus, teisininkų išlaidas ir investicijas į namą iki užkonservavimo.

Verslininkas dėl žalos atlyginimo už nugriautą pastatą yra kreipęsis į Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmus ir nurodo, kad žala siekia 1,8 mln. eurų.

Ž. Poviloniui, Druskininkų merui Ričardui Malinauskui ir jo patarėjui Aivarui Kadziauskui yra pateikti įtarimai teisėjų korupcijos byloje. Joje nagrinėjamas ir epizodas, kad Vijūnėlės kad „dvaro“ byloje galėjo būti mokami kyšiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar demokratija-tai laisvė vagims ir žmogžudžiams?

Ar demokratija-tai laisvė vagims ir žmogžudžiams? portretas
O kada sušaudys Maliną ir konfiskuos jo namą,-už valstybinės žemės grobstymą, tai grobstymas ypač stambiais mastais, tarybiniais laikais būtų konfiskavę visą turtą ir sušaudę. Prie demokratijos vagys geriau gyvena, pagal naujausią EŽTT nusipezėjimą iki gyvos galvos nuteisti žudikai ir prievartautojai "privalo turėti viltį" kada nors išeiti į laisvę.

...

... portretas
Ach, tai jau prasidėjo BEŠEIMININKIO (t.y., valstybinio) turto grobstymai...

Grazina

Grazina portretas
NU konservai jokio protavimo.Pirstai i save :viska grtauti tik landsbergiu dvarus darzelius mokyklas palikit nes ten savo PONAI.Geda ir lietuvos nelaime su muzikantu anti lietuviu priekyje/kada nustosite kenkti/.KIEK DAR TAI TESIS>Runkeliai atsibuskim.Turim privatizuoti tik ne griauti.O kaip austejos >biznis > LEGALUS kol gyvas :" patriotas"?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių