Quantcast

VMI daugiau nei milijonui gyventojų grąžino 334,6 mln. eurų GPM permokos

  • Teksto dydis:

Šiemet iki liepos 31 dienos gyventojų pajamų mokesčio (GPM) permokos grąžintos daugiau nei milijonui gyventojų, o jiems pervesta suma viršijo 334,6 mln. eurų, pranešė Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

VMI Mokestinių prievolių departamento patarėja Stasė Aliukonytė-Šnirienė teigė, kad kaip ir kasmet, daugiausiai permokų – dėl taikyto neapmokestinamųjų pajamų dydžio (NPD), šiek tiek išaugo GPM lengvatomis už įmokas į pensijų fondus bei už studijas pasinaudojusių gyventojų skaičius.

„Dažniausiai taikoma lengvata vis dar išlieka gyvybės draudimo įmokos – už praėjusius metus daugiau nei 293 tūkst. gyventojų VMI grąžino net 48 mln. eurų GPM“, – pranešime sakė S. Aliukonytė-Šnirienė.

Naujausiais duomenimis, pajamų deklaracijas šiemet pateikė apie 1,54 mln. gyventojų: iš jų 388 tūkst. deklaravo apie 372 mln. eurų mokėtino GPM, o beveik 990 tūkst. gyventojų – 336 mln. eurų grąžintino GPM.

Deklaracijas už 2022 metus patikslinti turėtų dar beveik 16 tūkst. gyventojų, kuriems dėl to būtų grąžinta 7 mln. eurų.


Šiame straipsnyje: VMIGMPgrąžinta permoka

NAUJAUSI KOMENTARAI

makaliūza ant makaliūzės makaliūzoj

makaliūza ant makaliūzės makaliūzoj portretas
prigalvoja visokių perteklinių procesų valstybės mastu - perki - apmokestina - paima- atiduoda - gražina-perskaičiuoja - indeksuoja ...- olialia - tralialia - bumburum...O viskas turėtų būt supaprastinta, paprasta ir aišku. O dar kur visą tą huinią aptarnaujantys ir šimtais tūkstančių už tokį darbą pinigus ,,ėdantys" ? Ekonomiška ekonomika bl kaip mano baba sako :D)

W

W portretas
Be reikalo gražinta , reikėjo atiduoti Ukrainai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių