Quantcast

Pasirašyta kolektyvinė sutartis: atlyginimai kitąmet didės 286 tūkst. darbuotojų

Grįžti į straipsnį

Alina

Alina portretas
Keisti dalykai vyksta. Kiekvienas žmogus kuria savo gyvenimo pagrindą. Jeigu aš noriu gauti didesnį atlyginimą ir vėliau -atitinkamą pensiją , vadinasi aš turiu baigti kažkokius mokslus , stengtis užsidirbti tą senatvės pensiją ,kuri vėliau kylant minimaliam atlygiui turėtų tolygiai didėti.O pas mus stengiamasi pritraukti luzerius prie sąžiningai dirbančių ir uždirbančių žmonių atlygių bei pensijų išmokų.Taip žmonės praranda motyvaciją dirbti.

Liepa

Liepa portretas
Yra dar dirbančių ir ne kultūros srityje, kuriems atlyginimai tuoj susilygins su minimalia. Jau taip buvo prieš pora metų ar. pan. O mums, dirbantiems biudžetinėse, kai yra didinami MMA , kurie gaunam virš miminumo keletą eurų daugiau, niekas algos nedidina dešimtmečiais. Šiemet panaši situacija irgi bus. Reikia proporcingai kelti ir mažai uždirbantiems, t.y. kurie gauna pvz. 30 eurų virš minimumo. Jiems ir nekeliamas atlyginimas.

Vėtra

Vėtra portretas
Viskas būtų gal ir neblogai iš Vyriausybės pusės. Bet ar kels atlyginimus biudžetininkams miestų merai ? Štai kame klausimas. Suprantu , kad teisėjams , valstybės tarnautojams pakels su malonumu , mokytojai grasins ir jiems bus priversti kelti . O tylieji kultūros darbuotojai - bus pamiršti ( kaip visada) . Laimė , kad kyla minimalus uždarbis. Neužilgo kultūros darbuotojai tiek ir uždirbs.

Galerijos

Daugiau straipsnių