Quantcast

Ž. Vaičiūnas apie Astravo AE: Lietuva praleido projekto statybų pradžią

Energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas sako, kad Lietuvos bandymai sustabdyti Astravo atominės elektrinės statybas žlugo dėl pernelyg naivaus požiūrio ir per mažai dėmesio, skirto šiam objektui dar pačioje jo statybų pradžioje.

„Pakankamai ilgą laiką buvo naiviai tikimasi, kad Astravo atominė elektrinė nėra statoma, kad ten yra statybos aikštelė, papildomi pagalbiniai pastatai, bet tai nėra nieko rimto. Kalbu būtent apie 2009–2010 metus, kai vyravo toks požiūris. Ir nuo pat pradžių turint tokį požiūrį natūralu, kad nebuvo imtasi pakankamai aktyvių veiksmų. O pačioje pradžioje veiksmai, be abejo, yra patys efektyviausi stabdant tokį projektą. Taigi pradžia buvo praleista“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį teigė ministras.

Ž. Vaičiūnas taip pat pabrėžė, kad užkirsti kelią Astravo AE projektui trukdė ir vis dar trukdo didelis Lietuvos politikų susipriešinimas sprendžiant šį klausimą.

„Iki šiol matome pakankamai didelį Lietuvos politikų susipriešinimą. Vienas iš aktualiausių pavyzdžių – elektros nepirkimo (klausimas – ELTA). Mes jau turime netgi Latvijos pritarimą nepirkti elektros iš Baltarusijos, kai bus paleista Astravo AE, o opozicija vis dar bando mus, Baltijos šalis, skaldyti, kad tai nėra tas susitarimas, kurį turėtume pasirašyti ar jam pritarti. Tokie veiksmai, be abejo, tikrai stebina, ir jie neprisideda prie mūsų pastangų vieningumo“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pagarba baltarusiams, šaunuoliai !

Kebabas

Kebabas portretas
Kam meluoti? Prisiminkime "meškiukų desantą", kuris išvijo Lietuvos statybininkus iš Baltarusijos...

Akivaizdu kad

Akivaizdu kad portretas
Lietuva tapo kenkėjų ir parazitų valstybė. Patys nieko nedaro, tačiau kenkia kitiems. Tik rusofobija ir neapykantą visur skleidžia.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių