Quantcast

Ž. Vaičiūnas dėl Astravo AE kreipėsi į Europos Komisiją

  • Teksto dydis:

Energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas ragina Europos Komisiją dėti visas pastangas, kad lapkritį planuojamas Astravo atominės elektrinės (AE) įjungimas būtų atidėtas.

Energetikos ministerijos teigimu, Europos branduolinės saugos reguliatorių grupė (ENSREG) tik kitų metų sausį ketina paskelbti ataskaitą dėl situacijos Baltarusijoje.

Laiške už energetiką atsakingai eurokomisarei Kadri Simson ministras pabrėžia, kad Minskas demonstruoja tik formalų ES streso testų rekomendacijų įgyvendinimą, o realiai spartina AE paleidimo darbus.

„Baltarusija planuoja atominę elektrinę paleisti neįgyvendinusi ES streso testų rekomendacijų ir jų įgyvendinimą atidėdama neapibrėžtam laikui, kas iš esmės reiškia ES streso testų proceso paneigimą ir ES politinės lyderystės regione sumenkinimą“, – pranešime sakė Ž. Vaičiūnas.

Astravo AE saugumo klausimą Ž. Vaičiūnas taip pat kėlė antradienį vykstančioje nuotolinėje neformalioje ES energetikos ministrų taryboje.

Baltarusija skelbia, kad Astravo AE elektros gamyba prasidės lapkričio 7 dieną, tuo metu Baltijos šalys bando galutinai suderinti instrumentus, skirtus boikotuoti Baltarusijos elektrą, kai tik pradės veikti AE.

Lietuva, būdama didžiausia šalia jos sienos statomo branduolinio objekto priešininkė, priekaištauja Baltarusijai dėl Astravo AE saugumo problemų, bet Minskas atmeta kritiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šaunuoliai baltarusiai, paleido elektrinę ir turi elektros. O mūsų mižniai moka tik kiauksėti iš pavydo.

Saulius

Saulius portretas
Kur kreipsitės, kai bus pastatyta ir paleista Lenkijos AE...

Čiubaka

Čiubaka portretas
visiškas provalas runkeliams, nei revoliucija pavyko, nei elektrinės paleidimo sustabdyti
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių