Quantcast

Žiniasklaida: teismas areštavo daugiau kaip 5,48 mln. eurų vertės Š. Stepukonio turto

  • Teksto dydis:

Teismas areštavo buvusio „BaltCap“ partnerio Šarūno Stepukonio turto po to, kai trys investicijų bendrovės jam ir vertybinių popierių prekybos platformai „Interactive Brokers“ pateikė naujas 5,48 mln. eurų dydžio pretenzijas, praneša „Verslo žinios“.

Skelbiama, jog Vilniaus apygardos teismui tenkinus Lietuvos įmonių „Žvirgždaičių energija“, „Nullus“ bei Lenkijos kompanijos „En Efficiency Pl“ prašymus, Š. Stepukonio turtui pritaikytas daugiau nei 5,48 mln. eurų vertės areštas, taip pat apribota teisė disponuoti jo vardu atidarytomis sąskaitomis „Interactive Brokers Central Europe“, skelbia „Verslo žinios“.

Nurodoma, jog šis sprendimas gali būti skundžiamas.

Pažymima, kad „Interactive Brokers Central Europe“ yra registruota Vengrijoje. Įmonė tarpininkauja investuojant pinigus į bendrovių akcijas biržoje.

ELTA primena, kad „BaltCap“ šiuo metu susiduria su reputacijos problemomis, po to, kai pernai lapkritį nutraukė sutartį su buvusiu „BaltCap Infrastructure Fund“ partneriu Š. Stepukoniu. Jis įtariamas pasisavinęs apie 40 mln. eurų, kurių bent dalį galėjo pralošti kazino.

Pirmadienį pranešta, kad Š. Stepukonis buvo sulaikytas, teismas leido jį suimti iki vasario 24 d.

Tyrimą dėl Š. Stepukonio veiklos kontroliuoja Europos Prokuratūra, jį atlikti pavesta Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai (FNTT).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ne tik praloše svetimus, bet dar ir savų milijonų turėjo ?

audra

audra portretas
Tas Gustainis lygu Stepukonis. o ta apykoje tai nulis efekto

kapt capt

kapt capt portretas
Tai jis juk ne vienas taip greit tapo milijonieriumi, administruodamas varguolių pensijų fondus. Štai kur nuėjo "investiciijų grąža", ate, pensijos
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių