- diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Lietuviškų padažų ir pagardų gamintojas UAB „Daumantai LT“, reaguodamas į viešojo maitinimo įstaigoms kylančius iššūkius dėl COVID-19 plitimo šalyje, siūlo alternatyvą daugkartinio naudojimo padažų pakuotėms picerijose, kavinėse bei restoranuose. Gamintojas pristato produkciją vienkartinėse pakuotėse, taip suteikdamas galimybę maitinimo įstaigoms savo svečiams pateikti mėgstamus padažus saugiai ir patogiai.
Sveikatos apsaugos ministerijos rugpjūčio pabaigoje paskelbtuose sugriežtintuose reikalavimuose viešojo maitinimo įstaigoms, vienas iš punktų picerijas, kavines bei restoranus įpareigoja atsisakyti cukraus, druskos, padažų ir kitų maisto produktų bendro naudojimo induose ar pakuotėse, jei juos įsideda patys lankytojai.
„Sugriežtinus saugumo reikalavimus viešojo maitinimo įstaigoms, jos privalo atsisakyti daugkartinio naudojimo padažų pakuočių, tad žvalgosi saugių alternatyvų. Viena jų – vienkartiniai padažų maišeliai, kuriuos siūlome kaip išeitį, leidžiančią picerijoms, kavinėms bei restoranams svečius ir toliau džiuginti mėgstamiausiais padažais“, – teigia „Daumantų“ prekės ženklo plėtros vadovas Domas Grinkevičius.
Domas Grinkevičius
Anot jo, UAB „Daumantai LT“ aiškiai girdi klientų lūkesčius ir yra vienintelis gamintojas Lietuvoje, galintis pasiūlyti savo produkciją vienkartinėse pakuotėse. Ši daugkartinių padažų indelių naudojimo alternatyva, D. Grinkevičiaus teigimu, ne tik palengvins maitinimo įstaigų kasdienybę, bet ir suteiks gamintojui galimybę stiprinti pozicijas HORECA sektoriuje.
Vienkartinės padažų pakuotės svoris svyruoja nuo 10 iki 70 g, jos gali būti spalvotos arba skaidrios. Šiose pakuotėse gaminami populiariausi „Daumantų“ padažai, kečupas, garstyčios ir majonezai. Gamintojo teigimu, produktų, sukurtų pagardinti mėgstamiausius patiekalus, kiekis yra maksimaliai pritaikytas vienam žmogui ir suvartojamas per kartą taip išvengiant nepageidaujamo sąlyčio.
Gamintojų pastangas sveikina ir patys maitinimo sektoriaus atstovai. Maisto vagonėlio „Kefyro ūsai“ įkūrėjų Gretos Bajoraitės ir Lino Miciukevičiaus teigimu, saugumo reikalavimų turi būti laikomasi itin atsakingai, o tai padaryti gali padėti vienkartinių pagardų pakuočių pasiūla.
„Ne paslaptis, jog padažas yra neatsiejama daugelio patiekalų dalis. Savo svečiams visada teikiame padažus vienkartiniuose indeliuose, tačiau daugelio picerijų bei kavinių lankytojai yra įpratę ant stalų matyti ir bendras padažines. Puiku, kad vietiniai gamintojai girdi maitinimo sektoriaus dalyvių poreikius ir pateikia saugią daugkartinio naudojimo produktų alternatyvą“, – sako G. Bajoraitė.
Lyderiaujantis padažų ir pagardų gamintojas „Daumantai LT“ dar vasario pradžioje gerokai padidino natūralių žaliavų ir kitų ingredientų iš užsienio užsakymus, siekdamas išvengti bet kokių gamybos trikdžių ir toliau pristatyti rinkai naujus produktus. Vasarą parduotuvių lentynas pasiekė naujoji „WOW MAMA“ pagardų salotoms linija, naujais skoniais pasipildė ir majonezinių padažų linija.
„Šiuo laikotarpiu kaip niekad svarbu neatsilikti nuo vartotojų ir pirmiesiems pasiūlyti inovatyvius sprendimus. „Daumantų“ produkcijos gerbėjams esame parengę ne vieną naujieną ir nekantriai laukiame, kol galėsime jas pristatyti“, – teigia D. Grinkevičius.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Palangos oro uosto teritorijoje bus kertamas miškas12
Užtikrinant orlaivių saugą, Palangos oro uosto teritorijos rytinėje dalyje bus naikinamas anksčiau valstybei priklausęs miškas. ...
-
Su šiluma plūsteli ir stambios atliekos2
Kaune yra aštuonios didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelės. Kauno regiono atliekų tvarkymo centro (RATC) duomenimis, šios rūšies atliekų gyventojai daugiausiai atveža šiltuoju metų laikotarpiu. ...
-
Šeši gajūs mitai apie senjorų keliones – ekspertai siūlo nustoti jais vadovautis3
Turbūt sunkiai rastume žmogų, kuriam nepatiktų keliauti. Ne išimtis – senjorai, kurie vis dažniau leidžiasi svetur pažinti užsienio kultūras. Vis tik kelionių organizatoriai pastebi, kad dar nemaža dalis vyresnio amžiaus žmonių kelia...
-
Medikus rengiantys universitetai vienija jėgas ir nori būti išgirsti3
Du stiprūs šalies akademinės medicinos centrai – Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU) ir Vilniaus universitetas (VU) – suvienijo jėgas ir pakvietė visuomenę ir politikus opiai diskusijai Lietuvos sveikatos forume „Unive...
-
Gimtadienį „Megoje“ šventė sūnus – dovanų netikėtai gavo mama
„Už šventę sūnui – dovana mamai“, – juokėsi kaunietė Aušra, tapusi viena iš prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ vykstančio žaidimo „MEGOJE perki – DYSON kasdien laimi!“ laim...
-
Teisme – „GetJet Airlines“ ginčas su vyriausybine strateginių sandorių komisija1
Aleksandro Čeliadino netiesiogiai iš dalies kontroliuojama orlaivių nuomos ir užsakomųjų skrydžių bendrovė „GetJet Airlines“ bylinėjasi su vyriausybine strateginių įmonių sandorius tikrinančia komisija dėl jos išvados su...
-
Teismas užkirto kelią A. Stumbrui bylinėtis dėl prisijungimo prie „Litgrid“ elektros tinklo6
Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas paliko galioti žemesnės instancijos teismo sprendimą nepriimti Rolando Pakso žento ir verslo partnerio Aivaro Stumbro skundo byloje dėl atmestų prašymų prisijungti prie bendrovės „Litgrid&ldquo...
-
„YIT Lietuva“ statys naują „Agrokoncerno“ fermų kompleksą – darbų vertė 52,6 mln. eurų2
Tvarios miestų ir infrastruktūros plėtros bendrovė „YIT Lietuva“ Radviliškio rajone, Bebrujų kaime, statys modernų 52,6 mln. eurų vertės „Agrokoncerno grupės“ karvių fermų kompleksą. 53 ha ploto sklype plėtojamas kom...
-
Erkių ligos sugrįžo: ką svarbu apie jas žinoti?
Erkių sezonas jau įsibėgėjo, todėl labai svarbu jų saugotis. „Eurovaistinės“ vaistininkė Toma Gečienė ne tik pataria pasiskiepyti nuo erkinio encefalito, bet ir išskiria 5 svarbius, tačiau rečiau išgirstamus faktais apie e...
-
GIPL rangovė „Alvora“ kaltina energetikos institucijų vadovus šmeižtu
Pagrindinė Lietuvos ir Lenkijos magistralinio dujotiekio (GIPL) statybos rangovė „Alvora“ šmeižtu kaltina energetikos ministrą, GIPL užsakovės „Amber Grid“ bei Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) vadovus, ta...