Quantcast

Gamtos apsuptyje – namas už buto kainą

Miesto komunikacijos, tvenkiniai, miškas, kalvos, kloniai ir namas už buto kainą – viskas, ko reikia šeimos gyvenimui. Visa tai – Kauno pašonėje. Naujame gyvenamųjų namų kvartale „Šatijų kalvos“ naujakuriai pasijunta lyg grįžę į gamtą, tačiau nenutolę nuo miesto. Projekto vystytojai įsitikinę, kad ši vieta – ir puiki investicija, ir patraukli vieta gyventi.

Puikiai pažįsta rinką

Netoli Kauno, Lapių miestelio kryptimi, Smiltynų I kaime bei dalyje Voškonių teritorijos driekiasi įspūdinga kalvota vietovė. Būtent joje buvo suprojektuotas 150 sklypų gyvenamųjų namų kvartalas, kurio vystymu rūpinasi MB „Šatijų kalvos“.

„Penkeri metai. Per tiek laiko, manau, šioje vietoje išsivystys moderni, šiuolaikiška ir labai patogi gyvenvietė“, – skaičiavo bendrovės direktorius Povilas Liutkus.

Naujas kvartalas komponuojamas gamtos apsuptyje: namai iškils ne plyname lauke, o išties įdomiame ir gražiame reljefe, kurį pagyvina miškai ir tvenkiniai.

Pasiūla: „Šatijų kalvos“ kvartale planuojami statyti ir vienbučiai namai, kurių plotas būtų apie 80 kv. m, kiekvienam priklausytų 10 a sklypas, o bendra kaina siektų apie 135 tūkst. eurų. Projektai parinkti tokie, kad prireikus juos ateityje nesunkiai būtų galima rekonstruoti į erdvesnį būstą. Partnerio nuotr.

„Tai ne pirmas mūsų objektas nekilnojamojo turto srityje: komandos patirtis – daugiau nei penkiolika metų, o pastaraisiais metais labiau koncentruotasi Palangoje, kur pirkėjams pasiūlėme išskirtinių butų ir namų komfortiškam poilsiui ar gyvenimui. Idėja vystyti „Šatijų kalvas“ kilo, nes patys gyvename Kauno rajone, todėl pažįstame apylinkes ir rinką“, – pasakojo P. Liutkus.

Tvenkinys – visai bendrijai

„Šatijų kalvos“ kvartale šiuo metu likę apie 80 laisvų sklypų.

„Pati vieta pasirodė perspektyvi: Kauno rajonas, patogu privažiuoti iš dviejų pusių. Svarbiausias dalykas – miesto komunikacijos: vandentiekis, nuotekos, lietaus surinkimo sistemos“, – pabrėžė projekto vystytojai.

„Čia – kalvota vietovė, šalia – miškai, tvenkiniai, kvartale yra vienas tvenkinys, kuris priklausys bendrijai. Bus paliktas priėjimas visiems gyventojams. Įrengsime vaikų žaidimų zonų ir bendruomenės erdvių“, – projekto pranašumus vardijo P. Liutkus.

Vieta: netoli Kauno, Lapių miestelio kryptimi, Smiltynų I kaime bei dalyje Voškonių teritorijos driekiasi įspūdinga kalvota vietovė. Būtent joje buvo suprojektuotas 150 sklypų gyvenamųjų namų kvartalas, kurio vystymu rūpinasi MB „Šatijų kalvos“. Partnerio nuotr.

Arba sklypą, arba iškart namą

Kvartale jau suformuoti namų valdos žemės sklypai – nuo 8 iki 11 a. 1 a kaina su miesto komunikacijomis prasideda nuo 2 400 eurų. Projekto vystytojai planuoja dalį sklypų parduoti, dalyje – pastatyti vienbučių ir dvibučių namų.

„Viskas priklausys nuo situacijos rinkoje, yra galimybių statyti patiems. Planuojame per kelerius metus pastatyti apie 30–40 namų. Aišku, aktyviai stebime rinką ir stengiamės prisitaikyti prie jos tendencijų“, – svarstė pašnekovas.

MB „Šatijų kalvos“ planuoja pastatyti dvibučių, kurių butų plotai siektų apie 65 kv. m. Tokiam būstui priklausytų apie 4,5–5 a sklypas. Jame suprojektuoti trys miegamieji ir svetainė su virtuvės zona. Bendra būsto dvibučiame name su daline apdaila kaina kartu su žemės sklypu ir miesto komunikacijomis iš viso siektų 99 tūkst. eurų.

Partnerio nuotr.

„Kompaktiškas būstas dvibučiame name su nuosavu kiemu – mieste butas kainuoja brangiau“, – įsitikinęs P. Liutkus.

Šiame kvartale planuojami statyti ir vienbučiai namai, kurių plotas būtų apie 80 kv. m, kiekvienam priklausytų 10 a sklypas, o bendra kaina siektų apie 135 tūkst. eurų. Projektai parinkti tokie, kad prireikus juos ateityje nesunkiai būtų galima rekonstruoti į erdvesnį būstą.

Centralizuoti tinklai – mažiau rūpesčių

Kaip vieną svarbiausių sprendimų projekto vystytojai įvardija kaip tik šiuo metu baigiamas kloti miesto komunikacijas. Miesto pašonėje gyvenamųjų kvartalų plėtotojai šią problemą sprendžia įvairiai – dažnu atveju galimybės prijungti prie centralizuotų miesto tinklų net nėra, tad pasitelkiamos autonominės sistemos.

Tačiau tokie sprendimai turi savų trūkumų, kurie ilgainiui gali virsti į nemažai nepatogumų galinčias sukelti problemas: vandens gręžinių šiame regione problema ta, kad, plečiantis jų skaičiui, susiduriama su vandens trūkumu gelmėse. Esant bendram vartotojų poreikiui tuo pačiu metu (ryte), vandens srovės stiprumas gali sumažėti iki minimalaus. Todėl šiame projekte pagrindinių vandentiekio ir nuotekų komunikacijų klausimas išspręstas galutinai.

Partnerio nuotr.

„Šatijų kalvos“ yra puikus infrastruktūros plėtros įstatymo pavyzdys. Plečiantis Kauno rajono teritorijoms, vystomas didelis projektas, kuris pasižymi šiuolaikiškais sprendimais“, – pabrėžė bendrovės „Giraitės vandenys“ direktorius Andrius Dzevyžis.

Pasak jo, naujakuriams tokiame kvartale nereikės sukti galvos įsirengiant individualų gręžinį, galvojant apie vandens kokybę ir pan.

„Individualios komunikacijos išties sukelia papildomų rūpesčių: kas prižiūrės, kas pasirūpins vandens kokybe, vandens valymo filtrais ir pan. Čia – viskas centralizuota, priežiūra rūpintis nebereikia“, – pridūrė pašnekovas.

Oficialiai šis kvartalas įsikūręs Domeikavos seniūnijoje, Smiltynų I kaime ir dalyje Voškonių teritorijos. Vienintelė problema, kurią dabar galbūt įžvelgtų potencialūs pirkėjai, – žvyruotas apie 1 km ilgio pagrindinio kelio ruožas, kuriuo patenkama į kvartalą „Šatijų kalvos“.

Tačiau taip bus ne visada. Kauno rajono savivaldybės planuose yra numatyta asfaltuoti abu privažiavimo kelius. Rytmečio gatvės atkarpa įrašyta ketvirtuoju numeriu.

„Seniūnaičių sudarytame prioritetų sąraše Smiltynų kelias įrašytas tryliktuoju numeriu. Vadinasi, penkerių metų laikotarpiu šie keliai turėtų būti išasfaltuoti“, – pabrėžiama savivaldybės pranešime.

Partnerio nuotr.

Perspektyvi vieta investuoti

„Šioje vietoje nekilnojamojo turto kaina augs, – prognozavo P. Liutkus. – Praktika rodo, kad vien išasfaltavus pagrindinius privažiavimo kelius turto vertė gerokai šokteli į viršų. Įtakos vertei ateityje turės tai, kad čia kuriasi jaunos šeimos, taip pat žmonės, kurie nemėgsta miesto šurmulio, kurie nori gyventi ramybėje, gamtoje. Automobiliu viskas pasiekiama per 10–20 minučių.“

Projekto vystytojai pastebi ir dar vieną augančią tendenciją: „Jaučiame aktyvų emigrantų susidomėjimą, kurie planuoja grįžti į Lietuvą gyventi. Ne vienas toks klientas, kuris perka žemę, projektuoja būstą, planuoja pradėti statybas.“

Yra tokių, kurie, nenorėdami laikyti lėšų bankuose, įsigyja sklypų vien tam, kad savo santaupas apsaugotų nuo infliacijos.

„Parduodami sklypus taikome patrauklias atsiskaitymo sąlygas pagal su klientu suderintą individualų grafiką“, – pabrėžė P. Liutkus.

Partnerio nuotr.

Jis pridūrė, kad prie „Šatijų kalvų“ kvartalo driekiasi dar du komerciniai sklypai, kurie taip pat priklauso šio projekto vystytojams.

„Gyventojų skaičiui augant, didės paslaugų ir komercinių pastatų poreikis. Ateityje planuosime tokios paskirties statybas“, – įsitikinęs pašnekovas.

Kauno rajonas, patogu privažiuoti iš dviejų pusių. Svarbiausias dalykas – miesto komunikacijos: vandentiekis, nuotekos, lietaus surinkimo sistemos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Darius Dijokas

Darius Dijokas portretas
Atrodo kaip amerikietiškas kvartalas iš filmų

Kaunietis

Kaunietis portretas
Visai idomu.

Aa

Aa portretas
Tokie "sunsičiai" seneliams , pensijinio amžiaus žmonėms tiktų, dar personalo pastatą pastatyt, pora gydytojų ir tvarkoj. Bet mes viską darom atvirkščiai.Čia kaip su žalia energetika, su keliais , su viskuom. Viskas nuo antro galo.Ir laukuose gyvens jauni žmonės. Ir kas svarbiausia pirks ir gyvens, nes tas šventas naivumas tai mūsų gyvenimo pagrindas.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių