Quantcast

Įsirenginėjate mažą valgomąjį? 3 vertingi patarimai

  • Teksto dydis:

Mažo valgomojo įrengimas gali atrodyti nemenkas iššūkis. Tačiau sumaniai išnaudojant erdvę ir pasirinkus tinkamus baldus, galima sukurti ne tik funkcionalią, bet ir vizualiai patrauklią valgomojo zoną. Štai trys patarimai jums, kaip tai padaryti, siekiant maksimaliai išnaudoti turimą erdvę.

1. Rinkitės transformuojamus baldus

Vienas svarbiausių aspektų mažoje erdvėje – baldų funkcionalumas. Transformuojami baldai, tokie kaip išskleidžiami arba prailginami stalai, yra nepaprastai vertingi mažose valgomuosiuose. Jie suteikia lankstumo ir leidžia efektyviai išnaudoti ribotą erdvę. Pavyzdžiui, mažas stalas kasdieniams šeimos pietums gali būti lengvai transformuojamas į didesnį, kai reikia sutalpinti daugiau svečių. Dėl savo universalumo, transformuojami stalai yra puikus pasirinkimas, leidžiantis sutaupyti vietos ir kartu išlaikyti erdvės estetiką.

2. Išnaudokite vertikalią erdvę

Mažose patalpose itin svarbu išnaudoti vertikalią erdvę. Lentynos ar pakabinamos spintelės ant sienų gali padėti susidoroti su ribota grindų erdve, suteikdamos galimybę laikyti indus ir kitus valgomojo reikmenis aukščiau. Taip pat tai padeda išlaikyti tvarkingą ir neapkrautą aplinką, kas ypač aktualu mažose patalpose. Be to, vertikalią erdvę galima papuošti paveikslais arba augalais, kurie suteiks gyvumo ir vizualinio patrauklumo.

3. Naudokite šviesius atspalvius ir veidrodžius

Tinkama spalvų paletė ir veidrodžių naudojimas – dar keli svarbūs aspektai įsirenginėjant mažą valgomąjį. Šviesių spalvų sienos, grindys ar baldai padeda vizualiai padidinti erdvę ir suteikia jai šviesumo, lengvumo bei gaivumo. O sumaniai išdėstyti veidrodžiai gali atspindėti šviesą ir sukurti didesnės erdvės įspūdį.

Vadovaudamiesi šiais patarimais, galite maksimaliai išnaudoti mažą valgomąjį, paversdami jį jaukia ir funkcionalia erdve, kurioje malonu leisti laiką su šeima ir draugais. Svarbiausia – nebijoti eksperimentuoti su įvairiais dizaino sprendimais ir rasti tai, kas geriausiai atitinka jūsų gyvenimo būdą ir skonį.

Na, o jei susižavėjote prieš tai minėtais transformuojamais stalais, platų jų pasirinkimą galite rasti čia



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių