Quantcast

„Lidl“ dažno vartojimo prekių krepšelis – vėl pigiausias: žemų kainų lyderystę išlaiko jau septintą mėnesį

  • Teksto dydis:

Naujausio rinkos tyrimų įmonės „SeeNext“ slapto pirkėjo tyrimo duomenimis, žemų kainų prekybos tinklo „Lidl“ dažno vartojimo prekių krepšelis – pigiausias tarp penkių didžiausių šalies prekybos tinklų. Gegužės 10 d. atliktas tyrimas parodė, kad „Lidl“ parduotuvėje įsigyto dažno vartojimo prekių krepšelio kaina siekė 34,02 euro ir buvo beveik 3 eurais mažesnė už brangiausią prekių krepšelį siūlančio prekybos tinklo.

„SeeNext“ teigimu, gegužės 10 d. slapti pirkėjai apsilankė penkių didžiausių šalies prekybos tinklų parduotuvėse Vilniuje ir Kaune. Dažno vartojimo prekių krepšelį sudarė 24 produktai iš vaisių ir daržovių, pieno, mėsos, gėrimų, grūdinės kilmės ir bakalėjos produktų kategorijų.

Analogiškų prekių krepšelio kaina didžiuosiuose šalies tinkluose, siūlančiuose pigiausią ir brangiausią krepšelį, skyrėsi beveik 3 eurais.

Mažiausia pieno produktų kaina taip pat buvo fiksuota prekybos tinklo „Lidl“ parduotuvėse. Tyrimas atskleidė, kad pieno produktai „Lidl“ kainavo 6,73 euro ir kaina buvo 1,30 euro mažesnė nei brangiausiai pieno produktus siūlančio prekybos tinklo parduotuvėje.

Priežastis: užtikrinti ir išlaikyti žemą dažno vartojimo prekių krepšelio kainą „Lidl“ padeda privačių prekės ženklų produktai, kurie sudaro net 90 proc. prekybos tinklo asortimento Lietuvoje. „Lidl Lietuva“ archyvo nuotr.

Vaisiai ir daržovės „Lidl“ kainavo 1,94 euro – ši suma taip pat buvo mažiausia, palyginti su kitais keturiais prekybos tinklais.

Pigiausiais bakalėjos produktais taip pat išsiskyrė „Lidl“ prekybos tinklas. Remiantis tyrimo rezultatais, šią kategoriją sudarė juodasis šokoladas, cukrus, kiaušiniai ir saulėgrąžų aliejus – šių produktų kaina „Lidl“ parduotuvėse siekė lygiai 4 eurus ir buvo 0,38 euro mažesnė nei brangiausią kainą siūlančiame prekybos tinkle.

Mėsos produktai „Lidl“ tinkle kainavo 10,02 euro ir buvo vieni pigiausių iš didžiųjų prekybos tinklų.

Tarptautiškumas: didelis užsakymų mastas sumažina vieno produkto savikainą ir dėl to „Lidl“ pirkėjams gali pasiūlyti itin patrauklią kainą išlaikant tokią pat aukštą produktų kokybę. „Lidl Lietuva“ archyvo nuotr.

Remiantis „SeeNext“ atliekamais tyrimais, jau septintą mėnesį iš eilės „Lidl“ parduotuvėse galima įsigyti mažiausiai kainuojantį dažno vartojimo prekių krepšelį. Remiantis „SeeNext“ duomenimis, dažno vartojimo prekių krepšelis „Lidl“ buvo pigiausias 2023 m. lapkričio, gruodžio, 2024 m. sausio, vasario, kovo, balandžio ir gegužės mėnesiais.

Privatūs prekės ženklai – raktas į žemą produktų kainą

Užtikrinti ir išlaikyti žemą dažno vartojimo prekių krepšelio kainą „Lidl“ padeda privačių prekės ženklų produktai, kurie sudaro net 90 proc. prekybos tinklo asortimento Lietuvoje.

Tarptautinė „Lidl“ grupė dalį privačių prekės ženklų užsako dideliais kiekiais tūkstančiams parduotuvių įvairiose šalyse. Didelis užsakymų mastas sumažina vieno produkto savikainą ir dėl to „Lidl“ pirkėjams gali pasiūlyti itin patrauklią kainą išlaikant tokią pat aukštą produktų kokybę.

„Lidl Lietuva“ archyvo nuotr.

Savo privačių prekės ženklų kokybę „Lidl“ garantuoja taikydama itin griežtus reikalavimus gamintojams ir tiekėjams – tiek Lietuvoje, tiek  kitose užsienio šalyse. Dažnai reikalavimai griežtesni, nei numato teisės aktai. Taip pat „Lidl“ privatūs prekės ženklų produktai neretai yra gaminami tose pačiose gamyklose, kaip ir populiarių tarptautinių prekės ženklų produktai, todėl gaminiai pasižymi identiška ar net geresne sudėtimi.

Šiuo metu Lietuvoje iš viso veikia 72 „Lidl“ parduotuvės 27-iuose šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje ir Gargžduose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas užsako tyrimą

Kas užsako tyrimą portretas
to ir pigiausias.O ,šiaip lidluose nelabai yra ką pirkti.

Susikiškite tą savo reklamą ten kur nesueina

Susikiškite tą savo reklamą ten kur nesueina portretas
Kodėl visokia šūdina reklama, nepažymėta kad reklama?!

lidl pigiausia

lidl pigiausia portretas
tik uzmirso pamineti, kad lenkijoje, o ne lietuvoje
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių