Quantcast

„Mida LT“ didina eksportą į Vokietiją, stabdo pardavimus Afrikoje

  • Teksto dydis:

Bituminių čerpių dangos gamintoja Gargždų bendrovė "Mida LT" galiausiai įsitvirtino Vokietijos rinkoje, tačiau pasiekimai Europoje, nors įmonei kol kas nesiseka gerų rezultatų pasiekti Skandinavijoje, kol kas sustabdė nuo pastangų parduoti produkciją Afrikoje, penktadienį informuoja "Verslo žinios".

"Pabandėme, nenudegėme, bet supratome, kad Afrikos rinka turi savo specifiką, kurią būtina gerai išmanyti. Ten kitokia mokesčių sistema, kitoks verslo supratimas, sunku su atsiskaitymais. Nebenorime pasitikėti vietiniais, planuojame Pietų Afrikos Respublikoje arba Ganoje įkurti savo atstovybę, ir tada, kai išnaudosime vietinės rinkos subtilumus, ten grįžti", - dienraščiui sakė "Mida LT" vadovas Jonas Dromantas, planuojantis, kad įmonės gamybos apimtys šiemet bus apie 8 proc. didesnės nei pernai, o kitąmet planuojama pagaminti dar 10-15 proc. daugiau.

Apie 90 proc. produkcijos eksportuojančios bendrovės svarbiausia rinka lieka Turkija, kur parduodama apie 1 mln. kv m dangų, antroje vietoje rikiuojasi Lenkija (700 tūkst. - 800 tūkst. kv m), o trečioje Vokietija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių