Quantcast

Skelbiamas architektūrinis konkursas Valstybės kontrolės pastato atnaujinimui

  • Teksto dydis:

Turto bankas paskelbė Vilniuje, ties Pamėnkalnio ir V. Kudirkos gatvių sankryža esančio Valstybės kontrolės pastato atnaujinimo architektūrinį konkursą.

Jo dalyvių prašoma pateikti interjero ir pastato modernizavimo pasiūlymus. Tai pirmasis tokios apimties konkursas, skelbiamas valstybės pastatui, pranešė Turto bankas.

Atnaujintame komplekse iš viso bus sukurta apie 300 darbo vietų, iš kurių 60–70 proc. bus stacionarios, kitos – integruotos bendrose poilsio ir bendradarbiavimo erdvėse. Po modernizacijos čia sugrįš Valstybės kontrolė bei papildomai numatoma įkurdinti dar bent vieną valstybės įstaigą.

Konkurso nugalėtojas turėtų paaiškėti antrąjį šių metų ketvirtį. Prizinis fondas siekia 22 tūkst. eurų ir bus paskirstytas 1–3 vietų nugalėtojams.

Pateikti darbai bus vertinami pagal keletą kriterijų: 35 proc. balo sudarys idėjos integralumas ir kokybė, 30 proc. – funkcionalumas, 20 proc. teks tvarumui ir 15 proc. projektavimo paslaugų kainai.

Projektas bus finansuojamas Turto banko ir ES fondų lėšomis – tam jau gauta 1,14 mln. eurų dydžio Aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA) subsidija. Konkreti projekto apimtis ir vertė paaiškės po to, kai bus parengtas techninis projektas ir įvyks rangos darbų pirkimas. Rangos darbus planuojama pradėti 2025 metais.

3,7 tūkst. kv. metrų bendro ploto pastatą sudaro du skirtingu laiku statyti korpusai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių