Quantcast

Paskelbti Pasaulio metų automobilio konkurso nugalėtojai

Tarptautinėje Niujorko automobilių parodoje paskelbti Pasaulio metų automobilio konkurso („World Car of the Year“, WCOTY) nugalėtojai.

Konkurso komisiją sudarė 100 automobilių temomis rašančių žurnalistų iš 29 šalių. Vertinti transporto priemones – jų nuolatinė profesinio darbo dalis.

Žiuri (Europai atstovavo Austrijos, Anglijos, Prancūzijos, Vokietijos, Graikijos, Airijos, Italijos, Lenkijos, Portugalijos, Slovėnijos, Ispanijos, Turkijos ekspertai) slaptu balsavimu išrinko šešių kategorijų nugalėtojus, atsižvelgdami į savo patirtis vertinant kiekvieną konkurso reikalavimus atitinkantį automobilį. Balsavimo rezultatus skaičiavo audito bendrovė KPMG.

Prizas už geriausią 2024 m. dizainą buvo skirtas naujos kartos „Toyota Prius“ modeliui. Jis surinko 302 taškus ir finale aplenkė „Ford Bronco“ (297 tšk.), „Ferrari Purosangue“ (285 tšk.) automobilius.

„Mes grįžome prie braižymo lentos, kad pateiktume naują „Prius“ viziją. Svarstėme: ar vėl sukurti vartotojišką modelį, dar panašesnį į taksi, ar kažką tokio, kas pavergtų širdis? Galiausiai nusprendėme sukurti tai, ką žmonės rinktųsi ne tik dėl racionalių sumetimų, bet ir dėl teikiamų emocijų. Naujasis „Prius“ ne tik puikiai atrodo tiek iš išorės, tiek viduje, bet ir yra smagus vairuoti“, – pažymėjo „Prius“ vyriausiasis inžinierius Yasushis Ueda.

Potencialas: „Volvo EX30“ – net trijų kategorijų finalininkas ir miesto automobilių grupės nugalėtojas. / Gamintojų nuotr.

Metų automobiliu išrinktas „Kia EV9“ – 809 tšk. „Volvo EX30“ surinko 804 tšk., „BYD Seal“ – 774 tšk.

Tarp prabangių automobilių triumfavo BMW i5 (789 tšk.). Antroje vietoje – „Mercedes-Benz E-Class“ (767 tšk.), trečioje – „Mercedes-Benz EQE SUV“ (738 tšk.).

Miesto automobilių grupės nugalėtojas – „Volvo EX30“ (797 tšk.). Į titulą taip pat pretendavo „BYD Dolphin“ (735 tšk.) ir „Lexus LBX“ (734 tšk.).

Svarstėme: ar vėl sukurti vartotojišką modelį, ar kažką tokio, kas pavergtų širdis?

Metų elektromobiliu pripažintas „Kia EV9“ (804 tšk.). Į trijulę taip pat pateko „Volvo EX30“ (789 tšk.) ir BMW i5 (752 tšk.).

Sportinių automobilių rinkimuose sėkmė lydėjo „Hyundai Ioniq 5 N“ (823 tšk.). Jis aplenkė BMW M2 (764 tšk.) ir BMW XM (743 tšk.).

Visi atskirose kategorijose konkuravę automobiliai automatiškai pateko ir į dizaino konkursą. Šiemet dėl šio apdovanojimo varžėsi iš viso 70 naujų automobilių.

WCOTY rinkimai rengiami nuo 2005-ųjų, pirmas laureatas – „Audi A6“, tąkart tarp finalininkų buvo „Porsche 911“ ir „Volvo S40/V50“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pirmam komentarui

Pirmam komentarui portretas
Tu teisus

"Nugaletoju"

"Nugaletoju" portretas
daugeja,o geru,praktisku,patikimu automobiliu - nebelieka. Tiesa,Renault zada atgaivinti pirmaji Espace modeli. Palauksime. Gal dar kas nors ir sugris i prota?
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių