Quantcast

Dailės muziejus kviečia į renginius, skirtus paremti Ukrainos nacionalinį dailės muziejų

  • Teksto dydis:

Siekdamas prisidėti prie neįkainojamo Ukrainos kultūros paveldo išsaugojimo, Lietuvos nacionalinis dailės muziejus balandžio 12–14 dienomis rengia ypatingą ekskursijų ir renginių ciklą, per kurį surinktos lėšos bus skiriamos Ukrainos nacionaliniam dailės muziejui.

Šiandien Ukrainos nacionalinis dailės muziejus susiduria su milžiniškais vertybių apsaugojimo iššūkiais. Kadangi nėra galimybės saugiai išgabenti kūrinius, muziejui juos tenka slėpti rūsiuose ir bunkeriuose. Norint tinkamai paslėpti vertybes, reikalingos pakavimo medžiagos, aplankai, dėžės ir gesintuvai.

Lietuvoje surinkta parama bus skirta reikiamoms priemonėms įsigyti ir perduoti kolegoms Ukrainoje tiesiogiai.

Ekskursijų metu lankytojai bus kviečiami keliauti po „nematomus“ Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus rinkinių užkulisius, su muziejaus direktoriumi Arūnu Gelūnu pasivaikščioti po parodą „Protesto menas: sovietmečio nepaklusnieji“ ir išgirsti paskaitą apie Lietuvos kultūros ateitį. Taip pat Taikomosios dailės ir dizaino muziejaus rūsyje atsivers ypatinga menininkų Sofijos Atlantovos ir Oleksandro Klimenko iš Ukrainos paroda „Ikonos ant šovinių dėžių“.

Ekskursijos nemokamos. Dalyvaujančių bus prašoma paaukoti gelbėjant Ukrainos nacionalinio dailės muziejaus vertybes ir finansinę paramą pervesti į Jono Karolio Chodkevičiaus labdaros ir paramos fondo sąskaitą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių