Quantcast

Vilniuje rengiamas tarptautinis bendruomenių festivalis

  • Teksto dydis:

Šeštadienį sostinėje vyks tarptautinis bendruomenių festivalis „Vilnius is my city“ („Vilnius yra mano miestas“).

Pasak organizatorių, jis suburs visus, Vilnių vadinančius savo miestu – ne tik čia gimusius ir augusius ar įsikūrusius tautiečius, bet ir čia gyvenančius užsieniečius.

Lukiškių kalėjime vyksiantis renginys kvies užsienio talentus, jų šeimas bei čia atvykusius studentus susitikti su lietuviais, drauge pramogauti specialiose erdvėse.

„Vilnius jau 700 metų garsėja kaip atviras miestas, kuriame gera gyventi ir kurti visiems. Šio festivalio tikslas – atrasti sinergiją tarp įvairiausių kultūrų, kalbų, papročių – būtent įvairovė yra mūsų didžiausia vertybė“, – sakė renginį organizuojančio „Go Vilnius” ir „Investuok Lietuvoje“ įkurto užsieniečių relokacijos ir integracijos paslaugų centro „International House Vilnius“ vadovė Agnė Camara.

Šio festivalio tikslas – atrasti sinergiją tarp įvairiausių kultūrų, kalbų, papročių – būtent įvairovė yra mūsų didžiausia vertybė.

„Šiuo renginiu, o ir savo kasdiene veikla, siekiame vienyti Vilniuje gyvenančių užsieniečių ir lietuvių bendruomenes. Mums labai svarbu girdėti kiekvieno balsą, žinoti poreikius ir lūkesčius miestui. Iš apklausų matome, kad į Vilnių atvykusiems užsienio talentams labiausiai norisi sklandesnės, greitesnės integracijos į miesto gyvenimą – tiek asmeninių, tiek ir verslo pažinčių. Šis festivalis yra galimybė mums visiems susitikti, susipažinti ir toliau plėtoti pažintis už festivalio ribų“, – teigė „Go Vilnius“ vadovė Inga Romanovskienė.

Renginio dalyviai bus kviečiami mokytis groti afrikietišku būgnu, paklausyti lotynų Amerikos rimtų, pasivaržyti laipiojimo rungtyje, pasikalbėti su robotu, susipažinti su naujais žmonėmis ir sudalyvauti ekskursijoje po Lukiškių kalėjimą.

Festivalio rengėjų duomenimis, Vilniuje gyvena maždaug 71 tūkst. užsieniečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių