Quantcast

J. Borisovo valdose apsilankę inspektoriai įpareigojo atkasti galimai nelegalų požeminį pastatą

Buvusio nušalintojo prezidento Rolando Pakso patarėjo Jurijaus Borisovo valdose, Trakų rajone, trečiadienį apsilankę Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTPSI) inspektoriai pranešė įpareigosiantys sklypą valdomą bendrovę iki birželio 6 d. atkasti galimai nelegalų požeminį pastatą.

Kaip žurnalistams trečiadienį pranešė  J. Borisovo valdose apsilankęs VTPSI viršininkas Albertas Stanislovaitis, inspektoriai apžiūrėjo Trakų rajone esantį sklypą ir rado jame inžinerinius įrenginius – vėdinimo, kondicionavimo sistemas – vedančias po žeme, o tai, anot jo, reiškia, jog po žeme gali būti nelegaliai įrengtas pastatas.

Pasak A. Stanislovaičio, kadangi inspektoriai į patį pastatą po žeme nepateko, sklypą valdanti bendrovė bus įpareigota atkasti galimai neteisėtą pastatą.

„Rasti tam tikri inžineriniai įrenginiai, kurių paprastai pievose nebūna, būna surišti su pastatais. Visos tos detalės yra fiksuojamos, renkama informacija ir sklypo valdytojai šiandien sulauks privalomojo nurodymo atkasti ir tą pastatą parodyti Statybų inspekcijai, kad identifikuoti, koks tai yra pastatas, kokia jo kategorija, ar reikia jam leidimo, ar nereikia. Tik tada, kai gausime išorinius parametrus, galėsime pasakyti galutinai“, – žurnalistams po J. Borisovo valdų apžiūros Trakų rajone sakė A. Stanislovaitis.

Inspektoriai patikslino, kad jie nebuvo įleisti į pastatą, per kurį galimai galima patekti į požeminį statinį.

Į pastatą patekti nepavyko. Visi galimi įėjimai mums kol kas yra neprieinami arba po žeme, arba pastate, į kurį mes neįleidžiami.

„Į pastatą patekti nepavyko. Visi galimi įėjimai mums kol kas yra neprieinami arba po žeme, arba pastate, į kurį mes neįleidžiami“, – teigė A. Stanislovaitis.

VTPSI patarėjas Eugenijus Čiurlys tvirtino, kad pastatas, per kurį galimai galima patekti į, įtariama, nelegalų požeminį statinį, priklauso J. Borisovui, o sklypo valdytojas – uždaroji akcinė bendrovė „Geovika“.

Anot E. Čiurlio, pats J. Borisovas, kuris su Lietuvos institucijomis bendrauja per savo advokatus, yra linkęs įleisti inspektorius į pastatą.

„Savininkas (J. Borisovas – ELTA) sakė, kad jis pats norėtų mus gal įleisti į tą pastatą, jeigu mes jį pakviesime į Lietuvą“, – užsiminė VTPSI atstovas.

D. Labučio /ELTOS nuotr.

Kaip žurnalistams sakė inspekcijos vadovas A. Stanislovaitis, galimai nelegalus požeminis pastatas yra maždaug 3 metrų pločio ir 300 metrų ilgio. Anksčiau skelbta, kad tai galėtų būti šaudykla, tačiau VTPSI viršininkas teigė nenorintis spėlioti pastato paskirties.

A. Stanislovaitis vylėsi, kad sklypą valdanti uždaroji akcinė bendrovė „Geovika“ vykdys inspekcijos nurodymus ir atkas priėmimą prie galimai nelegalaus požeminio pastato.

„Tikiuosi, kad uždaroji akcinė bendrovė elgsis sąmoningai ir vykdys privalomuosius nurodymus, ir tokių atvejų teismų nereikės“, – dėstė inspekcijos vadovas.

VTPSI inspektorius trečiadienį į Trakų rajone esantį sklypą atlydėjo policijos pareigūnai.

Kaip anksčiau skelbė portalas „Delfi“, VTPSI galimai nelegalaus požeminio pastato J. Borisovo valdose ieškojo dar 2016 m. Tiesa, tada statinio rasti nepavyko, tad buvo nupirktos geofizikų paslaugos. Šie specialistai nustatė, kad sklype požeminis pastatas yra, tačiau įėjimas į jį nebuvo rastas.

Šiemet Seimo Antikorupcijos komisija pradėjo tyrimą dėl galimai neteisėto statinio J. Borisovo valdose. Komisijos posėdžiuose keltos versijos, kad požeminis statinys gali kelti grėsmę nacionaliniam saugumui. Galiausiai VTPSI savo ruožtu atnaujino tyrimą dėl galimai nelegalaus požeminio statinio.

Anot „Delfi“, sklypus Trakų rajone valdo uždaroji akcinė bendrovė „Geovika“, jos vadovės pareigas eina Jūratė Vainikonienė. Tik įsteigus įmonę, jos akcininkas buvo J. Borisovas.

ELTA primena, kad balandį Regionų administracinis teismas pripažino, kad buvęs nušalintojo prezidento R. Pakso patarėjas, Rusijos pilietis J. Borisovas kelia grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui, jam panaikintas leidimas gyventi Lietuvoje ir uždrausta 5 metus atvykti į Lietuvą.

Šį Migracijos departamento sprendimą J. Borisovas buvo apskundęs teismui, tačiau jo skundas buvo atmestas kaip nepagrįstas.

Regionų administracinis teismas gegužę paliko galioti nutarimą, kuriuo aviacijos bendrovė „Aviabaltika“, įkurta J. Borisovo, pripažinta neatitinkančia Lietuvos Respublikos nacionalinio saugumo interesų. Anot teismo, kompanija bendradarbiavo su Rusijos ir Baltarusijos kariniam bei pramoniniam kompleksui priklausančiomis įmonėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
INSPEKTORIAI ŠŪDĄ KANDO

Rublis

Rublis portretas
Kaip puikiai mūsų saugumas imituoja darba , bet čia Lietuvos teritorija, čia ne Baltarusija ir jūs nieko negalit padaryti , kam toks sauguma iš vis reikalingas .Kokioje demokratiškoje valstybėje męs gyvename , kad net borisovui nieko nepadarom , o jeigu karas ....

Nuomonė

Nuomonė portretas
Gėda turėtų būti mūsų valdžios puskvailiams.Taip aktyviai propoguoja artėjantį karą ,tai žmogelis turėdamas pinigų įsirengė slėptuvę nuo pasaulio perėjųnų.Kiek trumpas protelis amsinčių šunėkų .kuriems nebaisu paliktiniai ir jų puspročiai atžalos ,kad sėdėdami valdžioje dar drįsta žemint ir ieškot kaltų,ten kur jie nėra jokia grėsmė/
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių