Quantcast

Paaiškėjo, kas laimėjo Vilniaus miesto kultūros organizacijos statusą

Artimiausius trejus metus Vilniaus savivaldybė ženkliai prisidės prie profesionaliojo meno organizacijų stiprinimo ir meno raidos, atrinkusi dvyliktus konkurso laimėtojus iš scenos menų, vizualiųjų menų, muzikos ir kino sričių.

 

„Tikimės, kad laimėjimai paskatins profesionaliojo meno organizacijų konkurencingumą, meistriškumą ir dar labiau skleis žinią apie Vilniaus kultūrą pasaulyje. Suteiktas statusas – puiki galimybė skatinti aukšto meistriškumo kūrybą, jos integraciją nacionaliniu ir tarptautiniu mastu, o jauniesiems Vilniaus miesto kūrėjams – paskata ir galimybė savo kūrybą pristatyti plačiau“, – sakė vicemerė Edita Tamošiūnaitė.

Konkurse pirmoji vieta skirta 20 metų jubiliejų švenčiančiai galerijai „Meno niša“, kuri nuo šiol vadinsis – Vilniaus miesto galerija „Meno niša“. Taip pat viešajai įstaigai „Operomanija“, suteikiant vardą – Vilniaus miesto šiuolaikinio muzikos teatro prodiuserių kompanija „Operomanija“.  Toks statusas suteiktas ir Vilniaus miesto naujųjų idėjų kameriniam orkestrui NIKO bei Vilniaus miesto kino festivaliui „Kino pavasaris“.

Antroji vieta konkurse šį sykį skiriama VšĮ MO muziejui, asociacijai Meno ir mokslo laboratorija, VšĮ  „Saulės muzika“ ir VšĮ „Nepatogus kinas“. O trečioji vieta atiteko VšĮ „Editorial“, VšĮ Urbanistinio šokio teatrui „Low Air“, VšĮ „Meno genas“ bei VšĮ „Meno avilys“.

Iki tol organizuotuose konkursuose į Vilniaus miesto kultūros organizacijos statusą galėjo pretenduoti tik scenos menui atstovaujančios įstaigos, tačiau šiųmetis konkursas atnešė daugiau galimybių ir kitiems – siekti statuso paskatintos ir profesionaliojo meno įstaigos, veikiančios ir vizualiųjų menų, scenos menų ir muzikos bei kino srityse.

Sutartys su laimėtojais tradiciškai bus sudaromos trejiems metams. Sutarties galiojimo laikotarpiu konkurso pirmųjų vietų laimėtojams kasmet iš Vilniaus miesto savivaldybės biudžeto skiriama 50 tūkst. eurų, antrųjų vietų laimėtojams – 25 tūkst. eurų, trečiųjų vietų laimėtojams – 15 tūkst. eurų dotacijos.

Konkurso laimėtojai raginami atstovauti Vilniaus miestui tarptautiniuose festivaliuose, projektuose ir (ar) renginiuose, papildyti Vilniaus miesto kultūrinį ir meninį įvaizdį įgyvendindamos paraiškoje numatytus perspektyvinius veiklos planus, vykdyti nacionalinę ir tarptautinę komunikaciją garsinant Vilniaus vardą, bendradarbiaudamos su Vilniaus miesto savivaldybės administracijos padaliniais rengti ir (ar) įgyvendinti paraiškoje numatytas kultūrinio ugdymo programas, skirtas vaikams, jaunimui, šeimoms, senjorams ir asmenims su specialiaisiais poreikiais, įtraukti jaunuosius kūrėjus į bendrą veiklą ir sudaryti jiems sąlygas pristatyti visuomenei savo kūrybą taip pat užtikrinti, kad organizacijos veikla būtų prieinama įvairių jautrių socialinių grupių gyventojams, na, ir vykdyti veiklas, skirtas toliau nuo Vilniaus miesto savivaldybės centro esančių vietovių bendruomenėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių