Quantcast

Restorano šiukšlės – kaimynams

Sostinės Gedimino prospekte įsikūrusio restorano "Pizza Jazz" kaimynams trūko kantrybė – žmonės savivaldybei skundžiasi, neva restoranas atliekų konteinerius laiko prie įėjimo į daugiabutį namą.

Bijo ne tik smarvės

Daugiabučio, esančio Jogailos g. 1 / Gedimino pr. 20, gyventojų bendrija teigia, esą "Pizza Jazz" ir pastatą valdanti bendrovė "Gedimino 20" nesilaiko atliekų tvarkymo taisyklių. Pasak jų, restorano atliekos laikomos ne tam numatytoje pastato vietoje, o prie įėjimo į pastato gyvenamąją dalį.

Kaip teigiama gyventojų skunde sostinės savivaldybės administracijai, Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentui ir Valstybinei visuomenės sveikatos priežiūros tarnybai, žmones kankina ne vien nuo atliekų sklindantis kvapelis. "Aplinkui išmėtomos šiukšlės, vaikšto gyvūnai, kyla grėsmė atsirasti infekcinėms ligoms", – sakoma bendrijos pirmininko Renato Šajaukos pasirašytame dokumente.

Restorano kaimynai prašo įpareigoti restoraną "Pizza Jazz" atliekas laikyti tam numatytoje pastato vietoje, o ne prie įėjimo į gyvenamąsias patalpas. Be to, smarso neapsikentę gyventojai siekia, kad restoranas už savo veiksmus būtų nubaustas pinigine bauda.

Baudų dar nežada

Sostinės savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas "Vilniaus dienai" teigė, esą gyventojų skundas bus išnagrinėtas per dešimt dienų. "Pirmiausia reikia pasižiūrėti, ar konteinerių vieta atitinka Viniaus miesto atliekų konteinerių išdėstymo planą. Gali būti, kad gyventojai to nežino", – svarstė G.Paluckas.

Jis taip pat įžvelgia kitas galimas namo gyventojų ir verslininkų nesutarimo priežastis. "Gali būti ir kitokie ginčo aspektai – ne tiek dėl konteinerių, kurie ten jau ilgai stovi, buvimo vietos. Galbūt su "Pizza Jazz" nesudaryta atliekų tvarkymo sutartis: tokiu atveju susidaro daug atliekų ir už tai, kad jos būtų išvežtos, moka daugiabučio gyventojai", – mano administracijos vadovas.

Tačiau pašnekovas neskuba teigti, kad nustačius pažeidimus "Pizza Jazz" ar "Gedimino 20" susilauks finansinių sankcijų. "Aišku, baudos – reakcija į padarytus administracinius pažeidimus. Tačiau reikia veikti ir prevenciškai", – sakė G.Paluckas.

Kaltės nepripažįsta

Restorano "Pizza Jazz" Vilniaus regiono vadovas Saulius Skirmantas "Vilniaus dienai" teigė, neva restoranas – ne vienintelis atsakingas už vietą, kur stovi konteineriai.

"O iš kur jūs žinote, kuris yra restorano konteineris, o kuris – ne? – klausė S.Skirmantas. – Tai vienas dalykas. O antras – ne mes vieni tais konteineriais naudojamės. Jeigu žiūrėtume aiškiai, juridiškai, mes atsiskaitome centralizuotai už šiukšlių išvežimą, ir ne mes tiesiogiai samdome visą šitą reikalą."

Vis dėlto restoranų tinklo atstovas pripažino, kad galbūt konteineriai stovi ne toje pastato dalyje, kurioje jiems numatyta vieta. "Gali taip būti. Bet mes esame nuomininkai, ir nuomotojai mus aprūpina visais šitais dalykais", – teisinosi S.Skirmantas.

Su verslininkams išnuomotas patalpas valdančia bendrove "Gedimino 20" dienraščiui nepavyko susisiekti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
Netvarkinga aplinka yra ne bet ko kito kaip žmonių neišmonės padarinys. Nežinantiems kur atiduoti eksplotacines atliekas motomanai.lt/uz_gamta
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių