Quantcast

Skurstantys kauniečiai maisto paketuose pasigedo cukraus

Už Europos Sąjungos (ES) lėšas paramą maisto produktais gaunančių kauniečių padaugėjo. Seniūnijų darbuotojams tenka ne tik atlaikyti 'žmonių antplūdį, bet ir išklausyti jų priekaištų ar įžūlių replikų, kad gautą labdarą sušers šunims.

"Šilainių seniūnija dalija maisto paketus, bet be cukraus. Artėja šventės, reikia kūčiukus kepti, o primeta juodų perlinių kruopų", – skundėsi nepatenkinta kaunietė Bronė. Jai nepatiko ir maisto pakete įdėtos trijų grūdų kruopos, kurių esą nemėgsta vaikai. Moteris svarsto, ar tik nebus to cukraus pasiėmę tie, kurie dalija paramą.

Šilainių seniūnijoje maisto paketus dalijanti vyriausioji specialistė Birutė Goleckienė paaiškino, kad cukraus maisto paketuose šiemet tikrai nėra. Nebus jo ir kitąmet. "Prašančiųjų paramos daugėja. Nebeužtenka pinigų", – pastebėjo seniūnijos darbuotoja.

Prieš trejus metus paramos maisto produktais Šilainių seniūnijoje prašė 280 kauniečių. Šiemet seniūnija gavo 1143 prašymus, o maisto paketus išdalys beveik 3 tūkst. Šilainių gyventojų. "Gal prieš šventes asortimentas galėtų būti kitoks. Žmonės norėtų gauti aliejaus ar kitokių produktų, tačiau mes jų neužsakome", – paaiškino B.Goleckienė. Anot jos, už ES lėšas skiriamuose maisto paketuose gali būti tik sausi negendantys maisto produktai. Šia parama rūpinasi Žemės ūkio ministerijos specialistai ir "Caritas", o seniūnijos tik padeda išdalyti paketus.

Pasiteiravus, ar dažnai kauniečiai būna nepatenkinti gaunama parama, B.Goleckienė teigė, kad labdara besidžiaugiančiųjų yra daugiau nei nepatenkintųjų. "Niurgzlių yra visur – jie nepatenkinti maisto produktais, kitokia labdara. Bet tokių, kurie pasako ačiū, yra gerokai daugiau", – šyptelėjo moteris.

Nors prašančiųjų paramos maisto paketais daugėja, savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Ana Sudžiuvienė pastebėjo, kad didžiausias paramos prašytojų antplūdis buvo 2009 m. gruodį. "Dabar situacija daugmaž stabilizavosi. Akivaizdaus didėjimo nepastebime", – sakė A.Sudžiuvienė.

Daugiau šia tema skaitykite penktadienį dienraštyje "Kauno diena".



NAUJAUSI KOMENTARAI

zinoma

zinoma portretas
O brendzio ir sampano nepasigedo?

ne nu virsune ...

ne nu virsune ... portretas
tegu dziaugiasi isvis , kad cia dar gauna kazka .. tai ne dar nepatenkinti ... nemegsta vaikai , susersiu sunims sako ... jei jau skurdziai gyveni , tai tikrai viskas yra skanu .. o cia dar issip***************** isvis braukt tokius is sarasu ir tegu eina i norfa pastumdyt prekiu vezimeliu ... gaus vakare koki pyraga is galiojimo ir t.t. isejusi .. ir vaikams bus skanu , tik poto is sikyniko neiseis ...

apsurdas

apsurdas portretas
visiska nesamone tokios paramos teikimas.slykstu ziureti i tuos imancius ir teikiancius.
VISI KOMENTARAI 37

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių