Quantcast

Sostinėje pastebėtas nematytas Kalėdų pasiuntinukas

  • Teksto dydis:

Vilniuje prisnigo...palinkėjimais! Tereikia miestinėti atvira širdimi ir skaityti miesto ženklus. Taip pasitikti šventes kviečia ,,Neakivaizdinis Vilnius“, šiemet pristatantis tradicinį kalėdinių eglučių rajonuose žemėlapį, sostinės įdomiausių metų naujienų egzaminą, atnaujintą rogučių kalniukų žemėlapį ir naują herojų – Neakivaizdinuką!

,,Kalėdų laukimą dažnai lydi dovanų, susitikimų, planų gausa. Tačiau siūlome nepamiršti skirti laiko sau ir savo buvimui mieste, todėl šiemet prieššventiniu laikotarpiu tariame: „Linkiu tau Vilniaus!“. Ne to, kuriame visi skuba, niekur nespėja, per daug planuoja ir skaičiuoja, bet to, kuris moka džiaugtis mažmožiais, sulėtinti Kalėdų laukimo akimirką, pažadina smalsumą ir skatina tyrinėti. Mūsų pagalbininkas – paslaptingas kalėdinis žmogutis Neakivaizdinukas, atskleidžiantis, kur mieste slypi palinkėjimai kitiems metams, ir skatinantis sekti jo pavyzdžiu", – žaismingą naujieną pristato projekto „Neakivaizdinis Vilnius“ iniciatorė ir koordinatorė, Vilniaus savivaldybės Užsienio ryšių ir turizmo skyriaus vyresnioji patarėja Sonata Griškienė.

24 miesto palinkėjimai. Kalėdų pasiuntinukas Neakivaizdinukas gruodžio mėnesį aplankys visus Vilniaus rajonus, rinks juose slypinčius miesto palinkėjimus ir dalinsis jais ,,Neakivaizdinio Vilniaus“ profilyje socialiniuose tinkluose Facebook ir Instagram. Kokioje  Naujosios Vilnios vietoje užkoduotas spalvų ir kūrybiškumo palinkėjimas, Paupyje – drąsos klajoti, o Naujininkuose – jaučio stiprybės? Be to, ar girdėjote apie naują muzikos terapijos erdvę Vingio parke bei gėlių kvartalą Lazdynuose? Neakivaizdinukas skatins ne tik tyrinėti miestą, pažvelgti į jį nauju žvilgsniu, bet ir dalintis rastais palinkėjimais bei pretenduoti į kalėdinius prizus. Atvirukų su palinkėjimais nuo keliaujančio Neakivaizdinuko ieškok ČIA.

V. Ribokaitės nuotr.

Metų naujienų egzaminas. Nors pagrindinis 2023-iųjų įvykis – Vilniaus 700 gimtadienis, mieste netrūko ir kitų naujienų. Vilnius keitėsi ir gražėjo, praturtėjo naujais muziejais, erdvėmis, skulptūromis, restoranais, patirtimis. ,,Neakivaizdinis Vilnius“ paruošė iššūkį sostinės žinovams – egzaminą su klausimais apie 12 ryškiausių ir įdomiausių metų naujienų. Tarp jų – užuominos apie antrąjį Danieliaus Libeskindo suprojektuotą pastatą, aido edukacijas po žeme, lėktuvą ant stogo, naujas ekstremalaus sporto mėgėjų vietas ir kt. Tiksliausiai atsakiusių visus klausimus lauks dovanos. Visų kitų – parengtas sąrašas, ką Vilniuje naujo būtina aplankyti šventiniu laikotarpiu arba kitąmet. Išbandyti savo jėgas egzamine galima ČIA.

Kalėdinių eglučių rajonuose žemėlapis. Skelbti kalėdinių eglučių visuose miesto rajonuose žemėlapį jau tapo gražia „Neakivaizdinio Vilniaus“ tradicija. Juk šventinės girliandos žiba ne tik sostinės centre, bet ir Pilaitėje, Verkiuose ar Justiniškėse. Skatindama aplankyti pasipuošusius rajonus „Neakivaizdinio Vilniaus“ komanda ragina tuo pačiu atrasti ir jų istorijas, geriau juos pažinti su rajonų studijomis. Kalėdinių eglučių rajonuose žemėlapį su lokacijomis ir nuotraukomis galima rasti ČIA.

Rogučių kalniukų žemėlapis. Norint pasimėgauti skrydžiu rogutėmis nuo kalniuko nebūtina važiuoti už miesto. Žiemai dosniai lepinant sniegu „Neakivaizdinis Vilnius“ atnaujino rogučių kalniukų visuose Vilniaus rajonuose žemėlapį – aktyviam laisvalaikiui su visa šeima. Rogučių kalniukų žemėlapis, garantuojantis gerą nuotaiką, plačias šypsenas ir raudonus skruostus, yra ČIA.

„Neakivaizdinis Vilnius“ – Vilniaus miesto savivaldybės alternatyvaus Vilniaus pažinimo projektas, skatinantis tyrinėti miestą pėsčiomis, dviračiais ir viešuoju transportu nemokamais teminiais maršrutais bei rajonų studijomis svetainėje www.neakivaizdinisvilnius.lt, mobilioje programėlėje „Neakivaizdinis Vilnius“ (Google Play arba Apple Store), žurnale „Neakivaizdinis Vilnius“, socialiniuose tinkluose Facebook ir Instagram.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių