Quantcast

Vilniaus savivaldybė: Nacionalinio stadiono projektas gali pigti 25 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Atsižvelgus į Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) pastabas, daugiafunkcio komplekso su nacionaliniu stadionu projektas miestui ir valstybei gali pigti 25 tūkst. eurų – iki 157,23 mln. eurų, tačiau būsimas koncesininkas atsisakytų anksčiau suteiktų statybos finansavimo nuolaidų.

Vilniaus miesto savivaldybės administracija pakoreguotą projektą gegužės 15 dieną žada teikti sostinės tarybai.

Tai padaryta po to, kai Viešųjų pirkimų tarnyba balandžio 11 dieną paskelbė, jog indeksuotame Nacionalinio stadiono statybos koncesijos sutarties projekte trūksta kainos apskaičiavimo pagrįstumo, todėl sostinės savivaldybė bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerija rizikuoja permokėti.

„Po derybų su visomis projekto šalimis, projekto finansiniame modelyje svarbiausi Viešųjų pirkimų tarnybos pastebėjimai bus atliepti, o projektui įgyvendinti reikalingų biudžeto lėšų kiekis šiek tiek sumažės“, – pranešime antradienį teigė Vilniaus meras Valdas Benkunskas.

Numatyta, kad apie vasario pabaigoje Vilniaus miesto tarybos patvirtinta 157,26 mln. eurų siekianti projekto vertė mažėtų iki 157,23 mln. eurų.

Skelbiama, kad atsižvelgiant į VPT pastabas, Vilniaus savivaldybė ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerija sumažins investicijų indeksavimo intensyvumą, tačiau koncesininkas atsisakys anksčiau suteiktų statybos finansavimo nuolaidų.

Projektui įgyvendinti reikalingų biudžeto lėšų kiekis šiek tiek sumažės.

Apie tai, kad kad atsižvelgus į VPT išvadas dėl indeksavimo, miestas gali prarasti Nacionalinio stadiono projektą ketinančios perimti nekilnojamo turto bendrovės „Hanner“ suteiktas nuolaidas anksčiau teigė tiek bendrovės savininkas Arvydas Avulis, tiek sostinės savivaldybė. Būsima koncesininkė anksčiau derybų metu atsisakė 2 proc. refinansavimo mokesčio (2,4 mln. eurų) ir sumažino skolinimosi palūkanas daugiau nei 1 proc. (2,6 mln. eurų).

Dabar numatyta, kad komplekso statybos kaina indeksuojama 40,4 proc., iš jų savivaldybė ir Vyriausybė turėtų padengti apie 28,7 proc., o likusią dalį – 11,6 proc. (apie 9,5 mln. eurų be PVM) – iš investicijų bendrovės „BaltCap“ projekto koncesininko funkcijas perimanti nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Hanner“ iš savo apyvartinių lėšų ir pelno.

Šiuo metu bendra komplekso koncesijos kaina po vasario pabaigoje patvirtinto indeksavimo turėtų siekti 157,26 mln. eurų (su PVM) ir būtų 1,2 mln. eurų didesnė nei iki indeksavimo – tokia yra miesto ir valstybės įsipareigojimų suma.

Indeksavus vien statybos kainą ji didėtų apie 27 mln. eurų (su PVM) – nuo 94,54 mln. eurų iki 121,68 mln. eurų.

Dar 13,07 mln. eurų (kartu su finansavimo karštais) kainuotų papildomi darbai: 3 tūkst. stadiono vietų, bendrą jų skaičių padidinant iki 18 tūkst., bei universali arena. Papildomus darbus finansuotų savivaldybė.

Europos Komisija dar turėtų patvirtinti, kad pakeitimais nėra suteikiama neteisėta valstybės pagalba. Jos išvadą Vilniaus savivaldybė tikisi gauti iki vasaros. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

vagys yra vagys

vagys yra vagys portretas
Stadionas kuris atmeš pelną „Mortai“?

Nu

Nu portretas
Aišku, pigs. Ir dar daugiau pigs. Juk eilinį kartą būtent netrukus Vilniuje, Palangoje, Giruliuose, Melnaragėje, kur sugužėjo gausybė parazituojančių žydžių su išsigimusiais vaikais, bus tiek tų žydžių ir jų vaikų lavonų, kad galėsite iš tų išgamų kaulų juos sumalę cemento prisigaminti tiek, kad dar ir Izraeliui tvorą aptversite, kad ten jie visi vienoj vietoj uždaryti patys vienas kitą kaip ir anksčiau išskerstų.

tai

tai portretas
Statykite normalų stadioną, o ne kažkokį gigantomanišką, lyg kokie maskoliai, tada ir kaina sunormalės
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių