Quantcast

Muzikos ir teatro akademijos studijų miesteliui – 28 pasiūlymai

  • Teksto dydis:

Lietuvos muzikos ir teatro akademija (LMTA) sulaukė 28 architektūrinių pasiūlymų, kaip turėtų atrodyti Vilniuje, Olandų gatvėje, ketinamas statyti šios aukštosios mokyklos studijų miestelis.

Lietuvos muzikos ir teatro akademija (LMTA) sulaukė 28 architektūrinių pasiūlymų, kaip turėtų atrodyti Vilniuje, Olandų gatvėje, ketinamas statyti šios aukštosios mokyklos studijų miestelis.

Konkurso vertinimo komisija, kurios daugiau kaip pusę sudarys architektai, darbus vertins pagal urbanistinius, architektūrinius kokybinius kriterijus: naujo komplekso dermę su gretimais pastatais, Kalnų parko aplinka, reprezentatyvų architektūrinį įvaizdį, patogumą, funkcionalumą, eksploatacijos racionalumą, miestiečių ir turistų interesų atspindėjimą teritorijoje ir kt., pranešė LMTA.

XVIII amžiuje įkurto karinio miestelio teritoriją siekiama paversti unikalia studijų, meno ir mokslo erdve, kur bus kuriama muzikos, teatro, šokio ir kino ateitis, rašoma pranešime.

Šiandien aukštosios mokyklos fakultetai ir patalpos išdėstytos skirtinguose septyniuose pastatuose įvairiose miesto vietose, jie neatitinka šiuolaikinių profesionalių menininkų rengimo reikalavimų.

Pasak LMTA rektoriaus Zbignevo Ibelgaupto, naujas kompleksas padės suburti akademijos bendruomenę bendroms veikloms, racionaliau paskirstyti išteklius bei sukurti dėstytojui ir studentui palankią, modernią aplinką studijoms, meno kūrybai ir mokslo tyrimams.

Naujame apie 16 tūkst. kvadratinių metrų ploto komplekse ketinama sutalpinti keturias sales kameriniams ir įprastiems koncertams, teatrui, kinui. Žadama pastatyti Teatro ir kino bei Muzikos fakultetus, meno ir mokslinių tyrimų kompleksą su biblioteka, fonoteka, videoteka, muziejumi, patalpomis tyrimams. Taip pat planuojama statyti studentų viešbutį bei administracinį kompleksą.

Iki 36 mln. eurų kainuosiančias statybas LMTA ketina vykdyti iš ES struktūrinių fondų paramos, Vyriausybės lėšų bei iš lėšų, gautų pardavus kai kuriuos LMTA pastatus.

Centrinius rūmus Gedimino prospekte ketinama palikti kaip reprezentacinę akademijos erdvę, kurioje įsikurs Kūrybinių inovacijų centras, bus vykdomos  mokymosi visą gyvenimą, kvalifikacijos tobulinimo, neformalaus ugdymo bei kitos veiklos.

Naujam LMTA miesteliui skirta Olandų gatvėje, Kalnų parko papėdėje, esanti 4,75 ha teritorija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių