Quantcast

Universalusis kokosų aliejus

Aliejaus pasiūla parduotuvėse – didžiulė. Kaip pasirinkti iš gausybės alyvų, saulėgrąžų, rapsų ir visų kitų aliejaus rūšių? O juk tai itin aktualu – daugelis mūsų vartoja aliejų taip pat gausiai, kaip kad mūsų tėvai ar seneliai vartodavo taukus ar sviestą.

Kokosų aliejus, kartais dar vadinamas sviestu, prekybos centrų maisto skyriuje – reta prekė. Pirkėjai pratę jį matyti įrašytą kaip sudedamąją dalį kosmetikos gaminiuose – natūralus nerafinuotas kokosų aliejus laikomas viena geriausių natūralių veido ir kūno kremų, losjonų po skutimosi bei skutimosi kremų sudedamųjų dalių. Mat yra kaip reta geras odos drėkiklis ir minkštiklis.

Ekologiškų prekių parduotuvėje "Ekoproduktai" kokosų aliejus parduodamas kaip maisto produktas. Sveikai besimaitinantys žmonės jį perka vietoj sviesto tepti ant duonos (tai gana kietas, bet esant 24–26 laipsnių temperatūrai skystėti pradedantis produktas), gaminti Pietų Azijos, indų virtuvės patiekalams. Beje, jis laikomas sveikiausiu dietiniu aliejumi – stiprina imuninę sistemą, padeda apsaugoti organizmą nuo bakterinių, virusinių infekcijų.

Dėl specifinės konsistencijos kokoso aliejus netinka užpilti salotoms, bet puikiai tinka kepti, nes turi aukštą vadinamąjį dūmo tašką – tai 232 laipsnių temperatūra, kai nuo aliejaus pradeda kilti dūmas (daugiau aliejus neturėtų būti kaitinamas).

Bet sveikos mitybos entuziastai nėra pagrindiniai kokosų aliejaus pirkėjai "Ekoproduktų" parduotuvėje. Du trečdaliai perkančiųjų jį žada naudoti kosmetinėms reikmėms.

"Žaviuosi moterų racionalumu: jos iškart suskaičiavo, kad kosmetikos pramonėje analogiškas produktas yra tris keturis kartus brangesnis. Dabar kai kurios klientės perka kokosų aliejaus po keturis indelius ir, suprantu, tepa juo visą kūną ir dar plaukų kaukes darosi", – pasakojo "Ekoproduktų" savininkė Nijolė Kvietkauskaitė.

KAINA: 25, 99 lito (200 g).

ALTERNATYVOS: ekologiškas linų sėmenų aliejus – 37,99 lito (260 ml),

ekologiškas skrudintų sezamų aliejus – 19,99 lito (250 ml),

ekologiškas nerafinuotas pirmo spaudimo alyvuogių aliejus – 27,99 lito (500 ml).


Šiame straipsnyje: kokosų aliejusaliejai

NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
as ji valgau saukstais. Taciau kunui dar nenaudojau, bet labai patinka taju masazas, kuriam jie nauodoja kokosu alieju
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių