Quantcast

V. Benkunskas: atrastas tunelis Vilniaus centre galėtų tapti požemine perėja, priedanga

Vilniuje, Konstitucijos prospekte, atrastas tunelis, apie kurį nežinota kelis dešimtmečius, įvertinus jo būklę galėtų būti pritaikytas požeminei pėsčiųjų perėjai, priedangai, sako sostinės meras Valdas Benkunskas.

Anot jo, tunelio techninę būklę dar vertins mokslininkai ir „artimiausiu metu grįš su išvadomis“.

„Tada spręsime dėl jo panaudojimo, matome kelias kryptis: visų pirma, padaryti pėstiesiems požeminį perėjimą po Konstitucijos prospektu, nes netrukus turėsime jungtį su Kernavės gatve, tai jis būtų labai tinkamoje vietoje skirtas pėstiesiems“, – žurnalistams antradienį sakė meras.

„Antras dalykas – tai yra priedanga, kuri galėtų būti dar viena Vilniaus mieste, požeminė priedanga oro pavojaus atveju greitai pasislėpti“, – teigė V. Benkunskas.

Apie atrastą tunelį netoli Nacionalinės dailės galerijos jis pranešė pirmadienį.

Žurnalistams sostinės savivaldybės vadovas teigė, kad nuo maždaug 2000-ųjų metų, kai buvo rekonstruojama galerija, šis tunelis „yra daiktas, apie kurio egzistavimą popieriniame lygmenyje niekas nežinojo“, jis nėra registruotas ir teisiškai vertinamas kaip bešeimininkis turtas.

Meras tvirtino, kad apie tunelį sužinota iš ankstesnių brėžinių, savivaldybėje ėmus vertinti, kokį turtą būtų galima pritaikyti priedangoms, ieškant buvusių slėptuvių.

Anot V. Benkunsko, savivaldybė, gavusi mokslininkų išvadas, pateiks skaičiavimus, kiek savivaldybei kainuotų jį pritaikyti minėtoms funkcijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Wilenski pan

Wilenski pan portretas
Kaimo Jurgis po tiek metų pradeda pažinti Vilnių.Čia tau ne Šilutės didmiestis.

L?

L? portretas
Na Ozo (ar kitaip vadinasi) kalne dar daugiau slėptuvių galima įrengti. O kur dar tunelis į Trakus?

Anonimas

Anonimas portretas
čia zuokas buvo pradėjęs metro statyt
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių