Quantcast

Vasarą moksleivius įdarbinsiantys sostinės verslai kviečiami pasinaudoti finansine parama

Pernai startavusią užimtumo programą vasarą dirbsiantiems 14–20 metų jaunuoliams sostinė tęsia ir šiemet. Iki birželio 1 d. Vilniaus savivaldybė laukia moksleivius įdarbinsiančių darbdavių paraiškų. Kompensacija už visu krūviu įdarbintą jaunuolį darbdaviui liepą–rugpjūtį sieks iki 500 eurų.

„Vilnius investuoja į sostinės jaunimą ir patirties dar neturintiems moksleiviams siekia sudaryti sąlygas dirbti mokinių atostogų metu ir įgyti ateityje reikiamų kompetencijų. Pernai pirmą kartą išbandę jaunimo ir verslo bendradarbiavimą, nusprendėme šį modelį taikyti ir šiemet, todėl kviečiame darbdavius pasinaudoti šia mokestine lengvata ir nebijoti jaunimo įdarbinti vasarai“, – sakė Vilniaus vicemerė Donalda Meiželytė.

Jei darbdaviai turi laisvų darbo vietų ir norėtų dalyvauti programoje bei pasiūlyti jauniems žmonėms darbą įmonėje, kviečiama juos užpildyti anketą. Savivaldybė darbuotojų ieškančių darbdavių kontaktais pasidalins su jaunuoliais, kuriems nepavyksta darbdavio susirasti patiems.

Kaip ir pernai, programoje dalyvauti gali gyvenamąją vietą Vilniuje deklaravę, bendrojo ugdymo mokyklose besimokantys jaunuoliai nuo 14 iki 20 metų. Iki birželio 1 d. elektroniniu būdu darbdaviai turi pateikti paraišką ir joje nurodyti  savo bei jaunuolio kontaktinius duomenis, informaciją apie sutartą darbo krūvį ir laikotarpį.

Programoje dalyvauti negalės tie jauni žmonės, kurie jau yra įsidarbinę toje pačioje darbovietėje iki einamųjų metų birželio 1 d. ir joje ketinantys dirbti programos įgyvendinimo laikotarpiu. Darbuotojo ir darbdavio negali sieti šeimos ryšys. Pasirašius trišalę sutartį, kompensaciją už įdarbintą jaunuolį verslas gaus po ataskaitos už programą pateikimo. Kompensacijos dydis yra proporcionalus jaunuolio išdirbtam laikui.

Praėjusiais metais pagal programą buvo įdarbinti 47 jaunuoliai. Programoje dalyvavo 29 darbdaviai. Po kelis jaunuolius buvo įdarbinusios net kelios įmonės – UAB „Areko“, UAB „Raštinė“ ir UAB „Montis magia“.

Šiemet verslai taip pat kviečiami įdarbinti ne po vieną jaunuolį, vienam darbdaviui maksimali kompensacija sieks ne daugiau nei už penkis įdarbintus moksleivius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių