Quantcast

Vilniaus meras: partija diskutuos dėl A. Skaisčio likimo po neetiškų žodžių apie mokytojus

Pradėta diskusija Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijoje ir frakcijoje dėl Vilniaus savivaldybės tarybos nario Audriaus Skaisčio likimo po jo komentarų apie streikuojančius mokytojus, sako miesto meras Valdas Benkunskas.

„Šiuo atveju diskusija partijoje ir frakcijoje yra pradėta dėl jo likimo, dėl įvertinimo visos situacijos. Tai, kai bus sprendimai, mes juos ir paviešinsime“, – ketvirtadienį BNS sakė V. Benkunskas.

Jis pridūrė manantis, kad A. Skaisčio pasisakymai yra nekorektiški, neatspindintys nei konservatorių frakcijos Vilniaus taryboje, nei partijos pozicijos.

„Tai jo asmeninė, turbūt, problema nemokant bendrauti ir nemokant parinkti žodžių ir po to už juos reikia teisintis“, – kalbėjo meras.

Praėjusią savaitę socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijęs kritiška pozicija dėl mokytojų streiką rengiančios Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos vadovo Andriaus Navicko, vėliau A. Skaistys įsitraukė į diskusiją su mokytoja Jolanta Bizaite, taip pat TS-LKD nare. Į jos argumentus partijos kolega reagavo ir tokiais pareiškimais kaip „broileriai valdo“.

Tai jo asmeninė, turbūt, problema nemokant bendrauti ir nemokant parinkti žodžių ir po to už juos reikia teisintis.

 

„Verkšlendami sukursite tik verksnių ir ištižėlių valstybę, kurią neturime teisės Lietuva vadinti. Mes – valstybės tarnautojai – kuriame Lietuvą pagal savo atvaizdą. O savo sapaliones apie lėšas iš kojinės – pasilikite sau ir, neduok Dieve, jūsų mokiniams“, – skelbė A. Skaistys.

A. Skaistys šiuo metu yra savivaldybės tarybos Švietimo reikalų komiteto narys.

Praėjusį penktadienį A. Skaistys savo įrašą ištrynė ir paskelbė atsiprašymą. Dėl partijos nario retorikos atsiprašymą paskelbė ir partija.

TS-LKD Priežiūros komitetas antradienį pranešė ketinantis svarstyti A. Skaisčio elgesį po jo komentarų.

Trečiadienį A. Skaisčio sutuoktinė finansų ministrė Gintarė Skaistė BNS savo vyro veiksmų nekomentavo.

Dėl mokytojų algų ir kitų darbo sąlygų tikrąjį streiką rugsėjo pabaigoje ketina surengti Andriaus Navicko vadovaujama Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga.

Reikalavimus dėl mokytojų algų, mokinių skaičiaus klasėse bei kitų dalykų kelia ir Egidijaus Milešino vadovaujama Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga. Ji taip pat neatmeta galimybės streikuoti.

Vyriausybė kitąmet pedagogų atlyginimus ketina kelti dviem etapais – nuo sausio ir nuo rugsėjo, kad šie pasiektų 130 proc. šalies atlyginimų vidurkio dydį, tačiau streikuoti žadančių pedagogų atstovai nori reikšmingesnio algų augimo jau sausį.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas antradienį derybose su profesinėmis sąjungomis nesulaukė paramos siūlymui bendrai atlyginimus kelti 20,5 procento: nuo sausio – 6 proc., o likusią dalį pridėti rugsėjį. Derybos dėl to bus tęsiamos penktadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomone

Nuomone portretas
Dar ten yra apie ka diskutuoti cirkas kaškos

...

... portretas
Ismest lauk balvona!!

Vilnius \\\\\.../////

Vilnius  \\\\\...///// portretas
su cirku.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių