Quantcast

Vilnius ieško operatorių įrengti viešas elektromobilių stoteles

  • Teksto dydis:

Skatindama viešųjų elektromobilių įkrovimo stotelių plėtrą Vilniaus valdžia ieško operatorių, kurie šalia namų įrengtų ir prižiūrėtų 538 tokias prieigas.

Operatoriai pretenduos į vienos ar daugiau prieigų grupių įrengimą ir gaus teisę jas valdyti dešimt metų su teise pratęsti dar penkeriems metams, pranešė savivaldybė.

Įkrovos stoteles numatoma įrengti 13-oje teritorijų: Fabijoniškių-Šeškinės, Viršuliškių-Žvėryno, Justiniškių-Pilaitės, Pašilaičių-Perkūnkiemio, Žirmūnų, Antakalnio, Šnipiškių-Centro, Naujamiesčio, Senamiesčio-Užupio-Naujosios Vilnios, Naujininkų-Vilkpėdės-Žemųjų Panerių, Lazdynų-Vingio parko, Karoliniškių, Baltupių-Jeruzalės-Santariškių.

Prieigų vietos galės būti pakoreguotos ne daugiau kaip 100 metrų atstumu nuo numatytų senamiesčio ir jo prieigų zonoje ir ne daugiau kaip 300 metrų atstumu likusiose vietose.

Konkurso dalyvių pasiūlymų laukiama iki rugsėjo 13 dienos.

Savivaldybė skelbia, kad kartu su „Ignitis“ mieste yra įrengusi 59 stoteles, dar 5 greito įkrovimo stotelės įrengiamos iš ES lėšų. Dar apie 140 stotelių yra privačiose aikštelėse prie bankų, prekybos centrų, todėl bendras jų skaičius yra apie 200.

Pernai Vilnius pirmasis Lietuvoje pristatė galimybę įkrauti elektromobilius nuo apšvietimo stulpų. Tokių vietų mieste jau yra 28.

„Vilniaus apšvietimas“ iki 2023-ųjų pabaigos siekia įrengti 150 įkrovos vietų, iš jų apie 120 bus nuo elektros stulpų. Iki 2030-ųjų planuojama turėti iki 2 tūkst. įkrovos vietų. Kasmet jų turėtų daugėti po 300.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių