Quantcast

Lietuvos tarnybos nekomentuoja „Havanos sidromą“ sukeliančio ginklo panaudojimo Vilniuje

  • Teksto dydis:

Lietuvos tarnybos nekomentuoja „Havanos sindromą“ sukeliančio ginklo panaudojimo prieš aukšto rango JAV pareigūną per NATO viršūnių susitikimą pernai Vilniuje.

Apie tai pirmadienį pranešė bendras „The Insider“, „Der Spiegel“ ir CBS laidos „60 Minutes“ tyrimas.

Kiek vėliau Pentagonas patvirtino, kad NATO susitikime dalyvavusiam aukšto rango pareigūnui pasireiškė simptomai, panašūs į tuos, apie kuriuos skelbė patyrusieji „Havanos sindromą“.

Valstybės saugumo (VSD) departamentas antradienį BNS teigė kol kas neturintis komentarų. Tuo metu Krašto apsaugos ministerija BNS nurodė apie šį įvykį duomenų neturinti, tad „detaliau pakomentuoti, patvirtinti ar paneigti tokių vertinimų“ negalinti.

„Bendrai vertinant, Rusijos saugumo ir žvalgybų tarnybų metodikoje gali būti taikomos ir naudojamos įvairiausios priemonės, neatmetant ir panašias, kad būtų paveiktas ir įbaugintas oponentas“, – teigė ministerija.

Apie „Havanos sindromą“ pirmą kartą pranešta 2016 metais, kai JAV diplomatai Kubos sostinėje ėmė skųstis, kad po naktį išgirstų ausis veriančių garsų jie patyrė tokių simptomų kaip pykinimas. Visa tai sukėlė spėlionių apie galimą užsienio valstybės išpuolį panaudojant neįvardytą garsinį ginklą.

Metus trukęs žurnalistinis tyrimas „atskleidė įrodymų, leidžiančių manyti, kad nepaaiškinamų anomalių sveikatos sutrikimų kilmė gali būti susijusi su Rusijos karinės žvalgybos padalinio 29155 narių naudojamais „nukreiptosios energijos ginklais“.

Šis Rusijos karinės žvalgybos padalinys yra atsakingas už operacijas užsienyje ir buvo kaltinamas dėl kelių užsienyje įvykusių incidentų, įskaitant bandymą nunuodyti buvusį dvigubą šnipą Sergejų Skripalį Jungtinėje Karalystėje 2018 metais.

Pirmadienį Maskva atmetė šiuos kaltinimus kaip nepagrįstus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Yra mokslinis paaiškinimas šiam atvejui. Kažkas, sočiai prisivalgęs lietuviškų cepelinų su auksiniais šaukštais, tyliai bet stipriai už-bez-dė-jo. Tas ponas, nepripratęs prie tokio elgesio, susinervavo, ir jam suskaudo galvą. Še Tau, Juozai, ir visa Havana. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)

o prie ko cia ta VSD? ... Havanos sindromo,, TRYDOS

o prie ko cia  ta VSD? ... Havanos sindromo,, TRYDOS  portretas
turiny turetu tyrt ,infekcines ligonines kaprologai sexspertai[ jie daugiausiai turi reikalu su antro galo fekalijom] is LGBTQ liberastines laisves partijos

Labai panašūs simptomai

Labai panašūs simptomai portretas
Pykinimas,galvos skausmas,silpnumas daug ir nemokamai išgerto neįvardinto ginklo.Tai reiškia,kad negirtuoklis,o tik rusai nuodija.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių