Quantcast

13-metės paieška intensyvėja: įvardijo galimą dingimo priežastį

  • Teksto dydis:

Policija tęsia Vilniuje pirmadienį dingusios trylikametės paiešką ir teigia, kad atvejis kitoks negu Kaune, praneša LNK.

„Merginos ir toliau intensyviai ieškoma. Tikrai yra pakankamai daug medžiagos, informacijos, kurią reikia patikrinti. Manau, kad visa tai bus padaryta artimiausiu metu ir gal greitai bus kažkokių naujienų“, – teigė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Anot R. Matonio, bent jau kol kas iš gyventojų neprašo vaizdo registratorių medžiagos.

„Ypatingos pagalbos iš žmonių tikrai kol kas nereikia. Nes yra tikrinama kol kas dabar turima informacija. Jeigu tos pagalbos reikės, policija tikrai kreipsis į žmones, oficialiai išdėstys, kokios pagalbos reikia ir ką tie žmonės galėtų daryti. Dabar, kiek suprantu, savanorius buria tėvai. Viskas tvarkoje, mes uždrausti to negalime, bet kol kas pagalbos, kuri padėtų realiai vykdyti paiešką, policijai nereikia“, – sakė Policijos departamento atstovas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Kol kas nėra aiškios informacijos, kur paieškos galėtų būti vykdomos ir ko ieškoti reikėtų.

„Ta informacija, kuri yra viešai žinoma, yra patikrinta. Tos vietos, kur mergina buvo matoma, jos taip pat patikrintos. Dabar tas ieškojimas be tikslo ir plano. Todėl ir sakau, kad kol kas tų didelių, masinių paieškų nereikia. Tačiau jeigu žmonės nori prisidėti, padėti, išreikšti savo poziciją, tai turėtų bendrauti su dingusios merginos tėvais“, – kalbėjo R. Matonis.

Taip atsiranda daug netikslios informacijos, kurią reikia tikrinti, teigė R. Matonis. Anot Policijos departamento atstovo, dingus nepilnamečiui nereikia laukti ir apie įvykį pranešti iš karto, jis bus pradėtas tirti iš karto. Pagrobimo versija šiuo atveju nėra keliama ir neturi jokio ryšio su Kauno įvykiais.

„Tai turbūt bus kažkokie santykiai šeimoje – išėjęs vaikas. Manau, kad artimiausiu metu sužinosime visus atsakymus į klausimus“, – teigė R. Matonis. 

Tačiau jeigu žmonės nori prisidėti, padėti, išreikšti savo poziciją, tai turėtų bendrauti su dingusios merginos tėvais.

Primename, kad paauglė dingo pirmadienį vasario 19 d. Vilniuje.

Jos artimieji sakė kol kas neturintys jokios papildomos informacijos, susijusios su paauglės dingimu, nei ta, kuria viešai pasidalijo policijos pareigūnai.

„Padėtis tokia, kad jokių duomenų neturime. Vienintelė žinoma detalė, kad dukra vasario 19 dienos rytą išėjo iš namų Baltupiuose ir nuvažiavo pas draugę Didžiojoje Riešėje. Ten šiek tiek pabuvo ir, kaip teigė draugė, apie 12 val. išėjo. Nuo tada mes nieko nežinome. Su savimi mobiliojo telefono dukra neturėjo. Žmonės mūsų klausia, kuo galėtų padėti, bet mes net neturime nuo ko atsispirti“, – portalui kauno.diena.lt kalbėjo paauglės mama.

Socialiniame tinkle artimieji sukūrė specialiai paauglės paieškoms skirtą grupę. Ten vyksta aktyvios diskusijos, žmonės dalijasi su dingimu susijusia informacija, kelia savas įžvalgas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Keista, kad namie telefoną paliko..

Tėvas

Tėvas  portretas
Padaryti ir pagimdyti , daug proto nereikia , bet išmaitinti , rengti , auklėti ir nervus gadinti , geriausiu atveju 18 metų tai už ką tokia kančia . Jokio dėkingumo tėvams , jokių pareigų ... Antrą kartą gyvenčiau , nei 1 vaiko nedaryčiau

Nieko nuostabaus

Nieko nuostabaus portretas
kad lietuviai vengia vaikus gimdyti. Tėvai ir mokytojai paversti beteisiais, į šeimų santykius su vaikais kišasi „visateisiais" paversti pašaliniai (dar ir algas jiems už tai mokame).
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių