Quantcast

Greitasis autobusas Vilniuje susidūrė su sunkvežimiu: sužeista 19 žmonių (atnaujinta)

  • Teksto dydis:

Sostinės Kalvarijų gatvėje kelios minutės po 11 val. keleivius vežęs miesto greitasis 1-ojo maršruto (1G) autobusas "Volvo" susidūrė su iš parduotuvės išvažiuojančiu sunkvežimiu "Mercedes-Benz Atego". 

Skelbiama, kad į įvykio vietą buvo išsiųstos mažiausiai penki greitosios pagalbos automobiliai. Pirminiais duomenimis, į ligoninę išvežta 19 žmonių, tačiau jų sužalojimai nesunkūs.

BNS duomenimis, iš degalinės "Lukoil" sukęs sunkvežimis nepraleido tiesiai Kalvarijų gatve link stoties važiavusio greitojo autobuso 1G ir į jį atsitrenkė.

Teigiama, kad tarp nukentėjusiųjų nepilnamečių nėra.

"Dauguma kreipėsi į medikus dėl smulkių sužalojimų. (...) Po apžiūros greičiausiai visi bus paleisti - sunkių sužalojimų tikrai nėra", - BNS sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Tomas Bražėnas.

Sunkvežimio ir autobuso vairuotojai buvo blaivūs.

Vilniaus meras Artūras Zuokas jau spėjo išplatinti pranešimą, prašydamas vairuotojų būti atidesniais.

„Tai yra ypač skaudus įvykis šią gražią mokslo ir žinių dieną. Pėstieji yra šventas reikalas, dviratininkai yra šventas reikalas, visuomeninis transportas yra šventas reikalas. Prašau, saugokime vieni kitus ir būkime atidūs keliuose“, - sakė Vilniaus meras A. Zuokas.

Vilniaus meras taip pat esą asmeniškai kreipėsi į policijos pareigūnus. prašydamas užtikrinti griežtesnę eismo kontrolę.

Eismo įvykio aplinkybės, kurių metu nukentėjo viešojo transporto keleiviai, tiriamos.

Įvykį mačiusius liudininkus portalui VilniausDiena.lt prašome siųsti vaizdo įrašus ir nuotraukas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dalius

Dalius portretas
Jau kelis metus iš eilės naudojuosi viešuoju transportu. Greitųjų maršrutų įvedimas yra labai geras dalykas! O šita avarija įvyko tikrai ne todėl, kad tai greitasis autobusas. Tai sutapimas: 1. Visada yra tokia tendencija, kad rugsėjo pirmosiomis dienomis visi troleibusai ir autobusai važuoja intensyvesniame eisme, bando nepavėluoti. 2. Kiek važiavau greitaisiai autobusais (apie 50-60 kartų jau spėjau), neteko matyti, kad jie važiuotų greičiau už eilinius autobusus ir viršytų greitį. Greitaisiais vadinasi todėl, kad važiuoja greičiau už troleibusą ir negaišta laiko stodami mažose stotelėse. Priedo, tosse linijose šie autobusai važiuoja dažnai. 3. Visokių vairuotojų būna. Greičio viršijimo nepateisinu. 4. Liepą važiavau tarpmiestiniu autobusu. Prie Trakų Vokės fūra, sukdama į kairę užkirto kelią. Per plauką neįvažiavome — vilkikas spėjo pasisukti. Tada pamačiau, kad autobusų ir visų kitų sunkiasvorių transporto priemonių stabdžiai yra neefektyvūs, mašinos sustabdo kur kas greičiau.

AS878

AS878 portretas
TAIP IR BUS - JEI TIE BOMZAVOZAI LAKSTYS BANDYDAMI PATEISINT GREITUJU BOMZOVEZIU VARDA, NORS LAKSTYMUI JOKIU SALYGU NERA, TAI TAIP IR BUS. PO 3IOS TOKIOS AVARIJOS - EKSPERIMENTAS BUS SEKMINGAI BAIGTAS IRT MIKROAUTOBUSAI GRYSH I GATVES.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių