Quantcast

Pasieniečiai ir keturkojis jų talkininkas Konanas sučiupo 18-metį kontrabandos nešiką

  • Teksto dydis:

Švenčionių rajone pasieniečiai, kuriems talkino tarnybinis belgų aviganis Konanas, susekė ir sulaikė 18-metį Ignalinos rajono gyventoją. Jis gabeno beveik pusantro tūkstančio pakelių baltarusiškų cigarečių.

Šeštadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Švenčionių pasienio užkardos pareigūnai užfiksavo, kad ties Cibulskų kaimu (Švenčionių r.) per fizinį barjerą iš Baltarusijos pusės nepažeidžiant sienos permetami ryšuliai.

Į nurodytą vietą nedelsiant išvyko pasieniečių ekipažas, tarp kurių buvo ir kinologas su belgų aviganiu Konanu. Dvejų metų keturkojis kaipmat aptiko pėdsakus ir VSAT pareigūnams padėjo už maždaug apie 70 metrų nuo valstybės sienos sulaikyti 18-os ignalinietį.

Vos prieš porą mėnesių pilnametystės sulaukęs vaikinas pasieniečiams įkliūva ne pirmąsyk.

Šįsyk jis ant nugaros tempė didžiulį ir sunkų juodos spalvos nešulį. Jame buvo 1 440 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis. Kontrabandos vertė, įskaičiuojant visus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, yra daugiau kaip 6 300 eurų.

Nustatyta, kad sulaikytasis atsidūrė valstybės sienos apsaugos zonoje nebūdamas įtrauktas į asmenų, turinčių teisę ten būti, sąrašą.

Kitaip tariant, jis neturėjo pasieniečių leidimo ten patekti.

Dėl pakartotinio akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką VSAT pareigūnai ignaliniečiui surašė protokolą.

Už tokį administracinį nusižengimą įstatyme numatyta 5 760–6 000 eurų bauda. Dar viena bauda, nuo 90 iki 170 eurų, šio cigarečių kontrabandininko laukia už pakartotinį pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Budelis

Budelis portretas
Kodėl slepia bandito snukį?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių