Quantcast

Sučiupta gauja, įtariama vykdžiusi neteisėtas finansines operacijas: suma viršija 2 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Sostinės pareigūnai sulaikė penkis asmenis, įtariamus vykdžius neteisėtas finansines operacijas.

Sausio mėnesį Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdyba gavo vieno iš Lietuvoje veikiančių bankų pranešimą dėl stambių, kaip įtariama, neteisėtų finansinių operacijų. Gauta duomenų, kad šias operacijas atliko Lietuvos bei Italijos piliečiai.

Dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo.

Patyrusiems sostinės kriminalistams atlikus įvairius veiksmus, pavyko operatyviai nustatyti bei sulaikyti asmenis, įtariamus šio nusikaltimo padarymu. Sulaikyti penki asmenys, iš jų – du Italijos piliečiai.

Šių asmenų gyvenamosiose vietose buvo atliktos kratos, o per jas paimti tyrimui reikšmingi dokumentai bei duomenų laikmenos. Dviem asmenims skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnų, prokurorų bei banko atstovų bendradarbiavimas užkirto kelią asmenims disponuoti, kaip įtariama, galimai neteisėtu būdu gautomis lėšomis, kurių suma viršija 2 milijonus eurų.

Lietuvos pareigūnams bendradarbiaujant su kolegomis užsienyje pavyko nustatyti, kad Italijos piliečiai yra žinomi ir jų šalies teisėsaugos institucijoms dėl panašių veikų vykdymo.

Už nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimą sulaikytiems asmenims gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prie lt teismo,jiems

Prie lt teismo,jiems portretas
Niekas negresia,nes jau turi prisivoge??

NU VA

NU VA portretas
PENKIS SULAIKĖ O KUR DAR 141 ???
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių