Quantcast

Teismas: sprendimas išsiųsti į Rusiją V. Vodo – teisėtas ir pagrįstas

Regionų administracinio teismo Vilniaus rūmai trečiadienį paliko galioti Migracijos departamento sprendimą, kuriuo panaikintas leidimas gyventi Lietuvoje ir nuspręsta iš Lietuvos į Rusiją išsiųsti šios šalies pilietį Vadimą Vodo. Valstybės saugumo departamentas (VSD) yra pateikęs išvadą, kad šis asmuo kelia grėsmę Lietuvos saugumui.

„Teismas padarė išvadą, kad Migracijos departamentas sprendime detaliai, išsamiai ir aiškiai išdėstė reikšmingas faktines aplinkybes, nurodė konkrečias taikytinas teisės normas ir jas pagrįstai taikė pareiškėjo atveju. Tiek teisiniai, tiek faktiniai sprendimo motyvai yra aiškūs.

Tai, kad pareiškėjas nesutinka su Migracijos departamento pateiktu situacijos teisiniu vertinimu, savaime nereiškia, kad sprendimas yra neteisėtas. Teismas, įvertinęs sprendimo turinį ir atitiktį faktinėms bylos aplinkybės, daro išvadą, kad Migracijos departamentas teisingai taikė teisės normas, išsamiai išnagrinėjo faktines aplinkybes, Sprendimas atitinka Lietuvos Respublikos Viešojo administravimo įstatymo 10 straipsnyje administraciniam sprendimui keliamus reikalavimus, yra teisėtas ir pagrįstas”, – Eltą informavo teismo atstovė Sigita Gamulėnienė.

Sprendimas dar nėra galutinis – per 14 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

V. Vodo, kuris turėjo leidimą nuolat gyventi Lietuvoje, teismui apskundė sprendimą išsiųst jį iš šalies.

Pareiškėjas motyvavo tuo, kad atsakovas neatsižvelgė į šeimines aplinkybes, jo amžių, ilgus ekonominius ryšius. V. Vodo teigia, kad jis su Lietuva susijęs ypač glaudžiais šeimos ir socialiniais ryšiais, nuo 1989 m. dirbo Lietuvoje žurnalistu, puikiai kalba lietuviškai, visiškai nutraukęs visus ryšius su kilmės šalimi.

Kaip atsakovas šioje byloje dalyvauja Migracijos departamentas, trečiuoju suinteresuotu asmeniu yra įtrauktas VSD.

ELTA primena, kad Rusijos piliečiui leidimas gyventi Lietuvoje buvo panaikintas po gautos VSD išvados, jog šis asmuo kelia grėsmę šalies saugumui.

VSD vertinimu, pagal turimą informaciją ir atsižvelgiant į šiandieninę geopolitinę situaciją, Rusijos piliečio V. Vodo gyvenimas Lietuvoje kelia grėsmę valstybės saugumui.

VSD mano, kad žurnalistu prisistatantis V. Vodo pasižymi Lietuvai nelojaliomis pažiūromis, socialiniuose tinkluose platina Rusijos informacinę politiką atitinkančią propagandinę informaciją.

Migracijos departamento atstovas Rokas Pukinskas Eltai sakė, kad pernai Rusijos piliečiams buvo panaikinti 84 leidimai gyventi Lietuvoje, dar 10-čiai tokie leidimai nebuvo išduoti. Šiemet panaikinti šeši tokie leidimai, o dar dviems jie nebuvo išduoti.

„Visi šie sprendimai susiję su keliama grėsme nacionaliniam saugumui“, – Eltai sakė R. Pukinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne naujiena

Ne naujiena portretas
Kacapėli, namo į Putlerio rojų, nors išdavikų, išverstaskūrių ir Rusijai nereikia...

skiep

skiep portretas
rusijos patriotas ir putlerio gerbejas labai nenori grizt i tevyne,net po teismus duodas,kad tik paliktu ji Lietuvoj.

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Sveikinu Migracijos departamento sprendimą. ............Keikiantiems ir koliojantiems Lietuvą kacapams ne vieta mūsų šalyje.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių