Ranka pasiekiamas vandenynas, kiaurus metus šviečianti ir šildanti saulė, namai dideliais langais ir jokio viršininko, primenančio, kad dar yra nebaigtų darbų, – ar norėtumėte taip gyventi?
„Pavargau būti galingu vyru, supermenu. Pagalvojau, prieš ką aš čia turiu taip vaidinti? Nusprendžiau gyventi lengvesnį gyvenimą ir nieko nevaidinti. Pabandžiau, ir nieko baisaus neatsitiko“, – pasakoja fotografas, menininkas Algis Kriščiūnas. Didžiąją metų dalį su šeima leidžiantis Fuerteventūros saloje sako būtent ten išmokęs kitokio gyvenimo ritmo ir atsparumo nesibaigiančioms lenktynėms tarp žmonių.
Naminė ką tik iškepta duona kiekvienoje virtuvėje savaitgalio rytą sukuria tikrą stebuklą. Taip sako kulinarė Beata Nicholson ir priduria, kad ją duoną kepti suviliojo kolegė – laidos „Beatos virtuvė“ dailininkė Laura Kalvelytė, jau kelis metus kiekvieną šeštadienį su šeima pradedanti naminiu kepiniu.
Nesvarbu, kaip gaminame, svarbi pati valgymo ir buvimo kartu tradicija, LRT RADIJUI sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson. Anot jos, ir jai pasitaiko atvejų, kad pagamintas patiekalas – neskanus.
„Parodykite man lietuvį, kuris nemėgsta varškėčių. Bent jau aš tokių nežinau. Senoje, taip vadinamoje smetoniškoje Lietuvoje, atradau senovinį varškėčių receptą ir darkart įsitikinau, kad varškėčiai yra klasikinis patiekalas, kurį mokėti pagaminti nori kiekviena šeimininkė”, – taip savo laidoje senovinį varškėčių receptą pristatė Beata Nicholson.
Dainų apie putiną girdėję kone visi, tačiau matęs šias uogas ar juo labiau ragavęs – retas. Tuo metu vienos sodybos šeimininkai, tik spustelėjus pirmam šaltukui, ima pintines ir eina skinti putinų, nes receptą, kaip gaminti putinų uogų sirupą, gavo iš prosenelės. O dabar ši bočių tradicija virsta ir sėkmingu jaunos šeimos verslu.
„Lietuvoje pastaruoju metu užauginama labai kokybiškos ėrienos. Tai – mėsa, kuri, manau, mūsų šalyje dar turi būti atrasta“, – sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson ir siūlo per šventes pasigaminti ilgai keptos ėrienos.
„Prieš kelias savaites išsiviriau nuostabią pomidorų sriubą, o šalia labai užsimaniau keptos duonos. Tada ir nusprendžiau, kad savo laidos žiūrovams turėčiau papasakoti savo naują receptą, kaip išsikepti duoną be riebalų“, – sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson.
„Labai mėgstu saldumynus ir gardumynus, bet juos kepu tik savaitgaliais“, – sako savo televizinėje virtuvėje besisukanti Beata Nicholson ir čia pat siūlo puikų receptą savaitgalio desertui – amerikietišką obuolių pyragą.
Jei vaikas susirgo, negalima kaltinti vien virusų – kartais liga yra vienas iš būdų pabūti su mama, todėl vaikas ilgą laiką nepasveiksta kaip tik dėl šios priežasties. Taip sako gydytoja endobiogenikė Evelina Nevardauskaitė-Rudzikienė ir pabrėžia, jog net ir elementarią slogą gali sukelti fizinės, cheminės ir psichologinės priežastys.