Quantcast

Kaip susikūrė verslai: S. Žutautienės – „užsidegus užpakaliui“, S. Nainės – iš suvalkietiškumo

Daugybei žmonių smagu skaičiuoti ne savus, o svetimus pinigus. Dar įdomesnis klausimas, kiek į sąskaitas gauna žvaigždės. Tačiau vis daugiau įžymybių turi ir visai kitokių veiklų, tad papasakojo, kas neša pelną, kas malonumus, o kas vien nuostolius.

Dainininkų Viktoro Vaikšnoro ir Sandros Žutautienės duetas pasinėręs į verslą.

„Jau septinti metai, kai turime restoraną, o prieš pusmetį Plungėje atidarėme naktinį klubą. Man vaikystėje norėjosi turėti tokią vietą“, – pasakojo V. Vaikšnoras.

„Čia viskas įvyko per pusvalandį. Man užsidegė šikna, – naktinio klubo idėją aiškino S. Žutautienė. – Iki konkurso pabaigos buvo likusi pusė valandos. Per 23 minutes supildžiau dokumentus, o per likusias septynias Viktoras bėgo juos priduoti. Mes laimėjome tą konkursą, po dešimties mėnesių atidarėme klubą“.

Dirbti S. Žutautienė įpratusi nuo vaikystės, nes norėjo būti savarankiška.

„Buvau pasižadėjusi, kad sulaukusi 18 metų išmoksiu vairuoti. Pirmas oficialus darbas buvo kultūros centre pas tėtį. Su sese įsidarbinome valytojomis. Šeštadieniais į šokius, o sekmadienio rytais su sese stovėdavome prie kultūros centro. Reikėdavo šiukšles aprinkti prieš žmonėms einant į bažnyčią. Pirštinės iki alkūnių, direktoriaus dukros valo tualetus. Viena vieną savaitę, kita – kitą savaitę. O kai pradėjau studijuoti, tai niekada nebuvo taip, kad nedirbčiau“.

S. Žutautienė apie savarankiškumą:

Simona Nainė prekės ženklą „Nunu“ įkūrė prieš dešimtmetį. „Suvalkietė aš. Atėjau į audinių parduotuvę ir pamačiau, kiek daug yra medžiagų. Ir jei aš mokėčiau siūti, tai nereikėtų eiti į skudurynus, galėčiau pati susigalvoti. Draugė pradėjo mokyti amato, supažindino su medžiagomis, adatomis, siuvimo mašinomis. Vyras pamatė, kad tai nėra mano vienadienė užgaida, nupirko man siuvimo mašiną ir išmanų manekeną. Pradėjau laužyti adatas, gadinti medžiagas ir siūti. Pasiuvau dešimt–dvylika drabužių derinių, pasikabinau ir sakau, Jonai, jie labai blogi“, – su šypsena drabužių verslo pradžią prisiminė S. Nainė.

S. Nainė pirmąjį honorarą gavo vos septynerių metų. „Buvau toks vaikas – ar 20 litų, ar 200 litų, viską atiduodavau mamai. Mama sako tik kartą paėmusi, prisipažino, kad jai širdį skaudėjo, kad tai vaiko pinigai. Galiu pasakyti atvirai, pinigai duoda daugiau galimybių, bet nei laimės, nei dėmesio nesuteikia. Labai daug kas idealizuoja verslus, bet juose jokios egzotikos. Siuvimas – aukštoji matematika. Verslas yra milžiniškas, atsakingas ir kartais visai nemalonus darbas“, – prisipažino S. Nainė.

S. Nainė apie pinigus ir pirmuosius darbus:

Plačiau apie verslus bei pinigus – laidoje „KK2 penktadienis“, 19.30 val. per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ekspertas

Ekspertas portretas
Patikrinkite tą verslą ir pamatysite,kokios ten verslininkės.

Klaipedietė

Klaipedietė portretas
Kiek galima apie tą Nainę,kas po velnių ji tokia?Nerodykite ir nerašykite apie tas mergas.

Londonietis

Londonietis portretas
O kas tokia per naine?Vireja is patamoseliu kaimo?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių