Quantcast

I. Šimonytė su NATO vadovu aptarė saugumo klausimus, akcentavo investicijų į gynybą svarbą

  • Teksto dydis:

Premjerė Ingrida Šimonytė ketvirtadienį su NATO vadovu Jensu Stoltenbergu aptarė aktualiausius kolektyvinės gynybos ir saugumo stiprinimo, paramos Ukrainai ir pasirengimo NATO viršūnių susitikimui Vašingtone klausimus.

Ji taip pat akcentavo investicijų į gynybą svarbą.

„Paramos Ukrainai ir mūsų pačių gynybos ir atsparumo stiprinimas yra tai, ką turime daryti ir toliau, prisimindami dėsnį, jog ryžto stoka tik drąsina ir skatina agresorius kaip Rusija“, – Vyriausybės pranešime sakė premjerė.

„Jos tęsiamas karas prieš Ukrainą ir nusiteikimas ilgalaikei konfrontacijai su NATO diktuoja būtinybę reikšmingai stiprinti sąjungininkų investicijas į gynybą. Tai yra geriausia įmanoma investicija į taiką, nes agresorius sustoja tik matydamas pasirengimą ir valią priešintis“, – pridūrė ji.

I. Šimonytė taip pat teigė, jog Rusijai tęsiant hibridinę agresiją prieš Ukrainą remiančias šalis, imantis vis įžūlesnių kinetinių atakų planavimo ir vykdymo, reikalingas visų sąjungininkų budrumas ir tarpusavio veiksmų koordinacija.

Aptariant būsimą NATO vadovų susitikimą Vašingtone, ji pažymėjo būtinybę siekti kuo greitesnio regioninių gynybos planų įgyvendinamumo pagal visus kriterijus.

Pasak premjerės, Aljanso prioritetu turi būti ir gynybos pajėgumų stiprinimas, 2 proc. bendrojo vidaus produkto laikant grindimis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių