Quantcast

Lietuva ir Kazachstanas pasirašys memorandumą dėl transporto koridoriaus

  • Teksto dydis:

Susisiekimo ministras Marius Skuodis ir Kazachstano transporto ministras Maratas Karabajevas penktadienį pasirašys memorandumą dėl tarptautinio transporto koridoriaus tarp Europos ir Vidurinės Azijos plėtros.

Memorandumu valstybės sutartų artimiau bendradarbiauti plėtojant vadinamąjį transkaspijos transporto maršrutą, labiau integruoti transporto jungtis, efektyviau vykdyti vežimus bei įgyvendinti Europos Komisijos transporto tinklų plėtros iniciatyvą „Global Gateway“.

Vadinamasis transkaspijos maršrutas jungia Europą su Kazachstanu per Kaspijos jūrą, Azerbaidžaną ir Sakartvelą.

Anot M. Skuodžio, koridoriaus plėtra stiprintų Lietuvos ir Azijos transporto ir logistikos ryšius, suteiktų daugiau alternatyvų gabenti krovinius iš Vidurinės Azijos.

Susisiekimo ministerijos teigimu, ministrai taip pat diskutuos, kaip užtikrinti Europos Sąjungos sankcijų Rusijai įgyvendinimą, aptars dvišalį bendradarbiavimą transporto ir logistikos srityse, krovinių gabenimo geležinkeliais, transporto ir logistikos skaitmenizavimo ir kitus klausimus.

Be to, bus surengtas Lietuvos ir Kazachstano transporto darbo grupės posėdis, kurio metu abiejų šalių atstovai pasirašys protokolą dėl tolesnio bendradarbiavimo geležinkelių, kelių ir oro transporto srityse plėtojimo.

Pirmąjį šių metų ketvirtį prekių apyvarta tarp Lietuvos ir Kazachstano sudarė 117 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
reikia kad Lietuvos darbdaviu akūlos sklandžiau vežtūsi čiabanus vergaut

Gal

Gal  portretas
Gal ministeris maklaudas. Uždarė sienas su Baltarusija o dabar su kazachais atidaro logistikos koridorių.

Skuodis

Skuodis portretas
Labai efektyvus maršrutas su 4 perkrovimais:) Logistai ploja rankom?:)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių