Quantcast

Silvester Belt grįžo iš „Eurovizijos“: šiemet, manau, užkariausime Lietuvą

  • Teksto dydis:

Sekmadienio popietę Vilniuje nusileido lėktuvas, kuriuo parskrido Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovavęs Silvester Belt.

Lėktuvas iš Kopenhagos Vilniaus oro uoste nusileido šiek tiek po 15 val., čia dainininko jau laukė ir būrys gerbėjų.

Delfi.lt žurnalistams dainininkas tikino, kad užvėręs namų duris pirmiausiai nueis į dušą ir kris į lovą. Po šio eurovizinio maratono jis labiausiai pasiilgs sudarytos dienotvarkės ir to, kad kasdien stilistai jam paruošdavo, ką rengtis.

„Labai džiaugiuosi už nugalėtojus. Esu laimingas, kad įvyko istorinis įvykis ir pirmas nebinarinės tapatybės žmogus laimėjo „Euroviziją“.“, – delfi.lt sakė Silvester Belt ir pridėjo: „Turime daug planų. Šiemet, manau, kad užkariausime Lietuvą. Bandysime išleisti kuo daugiau gerų dainų. Iškart sėsime dirbti prie albumo. Aš pasiekiau Lietuvos žmonių širdis ir esu dėl to labai laimingas.“

Primename, kad šeštadienį vykusiame „Eurovizijos“ finale Silvester Belt su daina „Luktelk“ užėmė 14-ąją vietą.

Konkursą laimėjo Šveicarijos atlikėjas Nemo su daina „The Code“.

Konkurse dalyvaujančių šalių komisijos ir transliaciją stebėję žiūrovai nugalėtojui skyrė 591 balą.

Antrojoje vietoje liko Kroatijos atlikėjas Baby Lasagna su daina „Rim Tim Tagi Dim“, trečiojoje – Ukrainos atlikėjų alyona alyona & Jerry Heil duetas, atlikęs dainą „Teresa & Maria“.

Lietuva iš viso gavo 90 balų. Nacionalinės žiuri lietuvio pasirodymui skyrė 32 balus, Lietuva, žiuri vertinimu, liko 17-oji iš 25 finalininkų, žiūrovai skyrė 58 balus.

Lietuvos žiuri favoritė buvo Ukraina.

Iš viso dėl nugalėtojo titulo varžėsi 25 šalys, Nyderlandų atlikėjas buvo diskvalifikuotas prieš konkurso finalą dėl incidento po pusfinalio ketvirtadienį. Europos transliuotojų asociacija pranešė, kad sprendimas priimtas švedų policijai pradėjus tyrimą dėl įtariamo J. Kleino grasinimo vienos iš prodiuserinių komandų narei po ketvirtadienio pusfinalio, laikantis konkurso įsipareigojimų „užtikrinti saugią ir patikimą darbo aplinką visiems konkurso darbuotojams“.

Reaguodamas į šį „Eurovizijos“ rengėjų sprendimą, Nyderlandų nacionalinis transliuotojas atsisakė skelbti komisijos balsus.

Aistrų dar prieš konkursą buvo kilę ir dėl Izraelio dalyvės Eden Golan dainos, kuri buvo perrašyta po įspėjimų dėl pernelyg akivaizdžių politinių užuominų. Ji užėmė 5-ąją vietą konkurse.

Izraelis nebuvo pašalintas, tačiau jam buvo nurodyta pakeisti savo dainos, kurios pirminis pavadinimas buvo „October Rain“, žodžius. Tai buvo laikoma nuoroda į „Hamas“ spalio 7 dieną įvykdytą išpuolį, per kurį žuvo apie 1,2 tūkst. izraeliečių.

Protestuotojai Malmėje Izraelį ragino pašalinti šalį iš konkurso dėl karo Gazos Ruože, per Izraelio pasirodymą bei skelbiant balus audringų reakcijų girdėjosi ir iš publikos arenoje.

„Eurovizijos“ dainų konkursas rengiamas kasmet nuo 1956 metų. Lietuva šiame konkurse debiutavo 1994 metais, tuomet  Ovidijus Vyšniauskas su daina „Lopšinė mylimai“ užėmė paskutinę vietą surinkęs nulį balų.

Pernai „Eurovizijos“ finale dainavusi Lietuvos atstovė Monika Linkytė su daina „Stay“ užėmė 11 vietą, užpernai Monika Liu su daina „Sentimentai“ liko 14-oji.

Geriausias visų laikų Lietuvos pasiekimas „Eurovizijoje“ buvo šeštoji vieta – ją 2006-aisiais Graikijoje užėmė žymių Lietuvos dainininkų penketukas „LT United“ su daina „We Are The Winners“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
Aha, turbut uzkariausi tu Lietuva…. Gal koki uzpakali….

Anonimas

Anonimas portretas
jei ivyks referendumas ir gyventojai prabalsuos už tada už

aisku kad uzkariaus

aisku kad uzkariaus portretas
dabar visokie kukariekai su lesbiankom ir kitais issigimeliais ant bangos
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių