Quantcast

Už kosminę vakarienę – kosminė kaina

  • Teksto dydis:

„Michelin“ žvaigždėmis įvertinto alchemikų restorano šefas iš Danijos susivienijo su Amerikoje įsikūrusiu kosminių skrydžių startuoliu – siūlys kilti vakarieniauti kosmoso link. Kapsulė, pritvirtinta prie vandeniliu užpildyto baliono, tikrojo kosmoso nepasieks – kils tik į 30 kilometrų aukštį virš jūros lygio. Bet šefas ir šeši bilietus įsigiję asmenys galės valgyti ir stebėti unikalų saulėtekį.

„Norime pasakoti istorijas per maistą. Ir, žinoma, kalbėti apie dalykus, kurie vyksta mūsų planetoje. Manau, tai padarys dar stipresnį įspūdį, kai būsite ten ir žiūrėsite į Žemę“, – kalbėjo virtuvės šefas Rasmus Munk.

Pirmas į kosmosą kilęs Jurijus Gagarinas iš aliuminio pakuotės į burną išsispaudė jautienos ir kepenų pastą. Tad ar neteks svečiams nusivilti? Šefas ramina, jog jis gamins, o meniu bus įkvėptas 60 metų kosmoso naujovių. Bet kosminis meniu turi ir kosminę kainą – malonumas atsieis pusę milijono dolerių.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

„Dirbame prie medūzos baltymų, kurie švytėtų tamsoje. Taip pat kuriame valgomą kosminę šiukšlę iš palydovo. Norime kalbėti apie pokyčius planetoje – nuo miškų kirtimų, baigiant temperatūros kilimu ir šiukšlėmis jūrose“, – aiškino R. Munk.

Į tokį nuotykį laimingieji leisis 2025-ų metų pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių