Quantcast

Į Šančius kviestos tarnybos sprendė rebusą, kaip padėti į dramatišką situaciją patekusiai ligonei

  • Teksto dydis:

Trečiadienio popietę į vieną Kranto alėjos penkiaaukštį atvykusių Kauno specialiųjų tarnybų laukė neįprasta užduotis. Šią sprendžiant net teko vykti į ligoninę raktų nuo vieno jo buto.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinėje pranešama, kad 15.23 val. gauta informacija, jog iš buto negali išeiti neįgali gyventoja. Taip atsitiko todėl, kad šią apie 50 metų moterį prižiūrinčią jos mamą šiandien ištiko insultas ir ji greitosios medikų išvežta į gydymo įstaigą. Kartu su raktais nuo buto, kuriame užrakinta neįgalioji.

Portalui kauno.diena.lt pavyko išsiaiškinti, kad Bendrajam pagalbos centrui apie tai pranešė minėto daugiabučio bendrijos pirmininkė, sulaukusi netikėto skambučio iš Kauno klinikų, kuriose atsidūrė nelaimėlė. Pirminiais duomenimis, insultas šią 84-erių metų Žemųjų Šančių gyventoją ištiko apie 11 val. – išėjus atlikti tam tikras procedūras į privačią šeimos kliniką.

Vos atsigavusi Kauno klinikose, kur ją nuvežė greitosios medikai, neįgaliosios mama puolė rūpintis, kas bus su namuose užrakinta jos dukra. Jai į pagalbą atskubėjo Klinikų socialinė darbuotoja, pradėjusi ieškoti šios pacientės mobiliajame telefone, kas galėtų šioje situacijoje padėti.

Kol spręstas šis rebusas, neįgalioji apie šešias valandas buvo namuose viena.

Ugniagesiai gelbėtojai, atvykę į įvykio vietą kartu su greitosios medikais, be policijos leidimo laužti buto durų negalėjo. O šios atstovai, įvertinę situaciją, nusprendė to nedaryti – geriau važiuoti į Klinikas – pas įkalintosios namuose mamą buto raktų.

Asociatyvi Elijaus Kniežausko nuotr.

Kartu su pareigūnais ten vyko ir daugiabučio bendrijos pirmininkė, portalui kauno.diena.lt pasakojusi, kad į butą, kuriame buvo užrakinta neįgalioji, patekta tik apie 17.30 val. Jo kalinės apžiūrą nuo kraujospūdžio matavimo pradėję greitosios medikai netrukus konstatavo, kad, laimė, jokios jų pagalbos šiai 54-erių metų moteriai nereikia.

Galiausiai ji tą vakarą laikinąją pastogę rado negalią turinčių asmenų sveikatos centre.

Belieka įsivaizduoti, kokioje situacijoje ši savimi pasirūpinti negalinti moteris būtų atsidūrusi, jeigu greitosios medikai nebūtų spėję nuvežti jos mamos į Kauno klinikas. Šių moterų kaimynai pripažino, kad neaišku, kiek laiko tokiu atveju neįgalioji galėjo būti užrakinta viena namuose. Pirminiais duomenimis, mama ir dukra giminių neturi arba jų kaimynai nieko apie šiuos nežino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš  portretas
Ką jom galima padėti, jei užgėrus jaunesnioji raktus pameta ...Su buvusia marčia( žuvusio sūnaus žmona) ir anūkais nesutaria! Turėjo darbą kaip žmogus, nebuvo neįgali,bet alkoholis protą sujaukė.Prie Šilo prekybos centro telefoną buvo pametus.Senoji neatsilieka taip pat.

Deimantė

Deimantė  portretas
Čia mano buvusi anyta ir jos senjorė mama.Abi priklausomos nuo alkoholio, per tai ir neįgalios liko.Kai mirė prieš 10 metų vienas paskui kitą buvęs uošvis ir jo tėvas,o po to žuvo mano vyras, iš eilės per kelis mėnesius, tai ir prasidėjo ulionės... Anyta raktus pametė tikriausiai.Nes nuo alkoholio protas mažai veikia.Kalbinau ir aš ir mano vaikai abi į senjorų namus, deja nesutiko, laisvės nebus.Ir ką daryti? Policija neveža, nes abi ramios, nekelia skandalų , draugeliai irgi ramūs.Anyta darbo neturi dėl negalios,nes ir nemato beveik.Socialinės pagalbos nepriima, nes gi trukdo alkoholiui ir kavalieriams.Būtų skandalai, baliai per naktį,jau būtų abi globos namuose,o kai su kadrais tyliai sėdi arba pas juos būna, niekam nekliūna.

diedas

diedas portretas
O ko būrys pareigūnų važiavo į ligoninę??? Juk raktus galėjo parvežti ir namo pirmininkė, jei jau važiavo į ligoninę. Ar gaisrininkai irgi važiavo? Šiaip jau tokių rizikos grupei priklausančių žmonių buto raktai turėtų būti ir pas namo pirmininkę. Viena invalidė, kitai virš 80 metų... Įdomu ar soc.darbuotojai bent aplanko, padeda kuo nors?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių