Quantcast

B. Netanyahu teigia, kad karinės operacijos Rafache yra būtinos kovojant su „Hamas“

  • Teksto dydis:

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) ketvirtadienį pareiškė, kad karinės operacijos pietiniame Gazos Ruožo Rafacho mieste yra būtinos kovojant su islamistų grupuote „Hamas“.

„Mūšis Rafache yra labai svarbus [...] tai kova, kuri nulems daugelį dalykų per šią kampaniją“, – pareiškė premjeras.

Praėjusią savaitę Izraelis perėmė Gazos Ruožo Rafacho sienos perėjimo punkto su Egiptu kontrolę.

Tarptautinė bendruomenė, įskaitant pagrindinę Izraelio sąjungininkę JAV, ragino žydų valstybę susilaikyti nuo sausumos puolimo Rafache, kur prieglobstį rado 1,4 mln. nuo karo bėgančių žmonių.

Jungtinių Tautų agentūra palestiniečiams remti (UNRWA) teigia, kad dėl suintensyvėjusių Izraelio karinių operacijų Rafachą paliko beveik 600 tūkst. žmonių.

Premjeras yra pasiryžęs visiškai sunaikinti „Hamas“ ir tvirtina, kad operacija Rafache yra būtina siekiant galutinai išardyti islamistų grupuotės batalionus.

Izraelio ir „Hamas“ karas kilo po palestiniečių kovotojų spalio 7-osios išpuolio Izraelio pietuose, kai žuvo 1 170 žmonių, daugiausia civilių gyventojų, rodo oficialūs duomenys.

Per šią ataką „Hamas“ kovotojai pagrobė apie 250 įkaitų, iš kurių 128, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant 36 žuvusius įkaitus.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą. „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per karą šioje teritorijoje jau žuvo daugiau kaip 35 tūkst. žmonių, daugiausia moterys ir vaikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Spenius

Spenius portretas
Teisingai! Reikia ir bus - sumalt visus teroristus !!! Valio žydų tautai!!!

Tam baisuokliai...

Tam baisuokliai... portretas
RUSIJOS PREZIDENTAS VLADIMIRAS PUTINAS prieš šita žydišką okupantą ir terorista tai šventa avelė

Kruvinasis netaniakas

Kruvinasis netaniakas portretas
Žydų Okupantas, žudikas ,mėsininkas ir teroristas pražudęs daugiau kaip 40.000 tūkstančių nekaltų palestiniečių moterų ir vaikų, gaila kad Adolfas Hitleris neatliko savo darbo iki galo !!!!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių