Quantcast

Vokietija ragina geriau apsaugoti civilius Rafache

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock ketvirtadienį paragino geriau apsaugoti civilius Rafache, Izraelio kariuomenei intensyvinant savo operacijas aplink šį pietinį Gazos Ruožo miestą.

A. Baerbock pareiškime nurodė esanti „labai susirūpinusi dėl dabartinių Izraelio kariuomenės veiksmų Rafache“, o šimtai tūkstančių šiame mieste esančių pabėgėlių „nebeturi jokių saugių vietų, į kurias galėtų pasitraukti“.

„Civilių apsauga turi būti pagrindinis prioritetas, – akcentavo A. Baerbock. – To šiuo metu nematyti.“

Anksčiau gegužę Izraelio pajėgos perėmė Gazos Ruožui priklausančios Rafacho sienos perėjos pusės kontrolę, vykdydamos kampaniją, pradėtą nepaisant JAV perspėjimų, kad gali nukentėti apie 1,4 mln. Rafache besiglaudžiančių žmonių. Pasak Jungtinių Tautų palestiniečių pabėgėlių agentūros (UNRWA), „nuo tada, kai karinės operacijos suintensyvėjo, iš Rafacho pabėgo 600 000 žmonių“.

Tačiau Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu teigia, kad šiame mieste nėra „humanitarinės katastrofos“. Jis yra pažadėjęs Rafache inicijuoti plataus masto antžeminę operaciją, kad būtų galima išardyti likusius „Hamas“ batalionus.

Artima Izraelio sąjungininkė Vokietija „gins Izraelio saugumą“, tvirtino A. Baerbock. Tačiau Vokietijos parama Izraeliui taip pat esą reiškia „daryti viską, kad Izraelis neprarastų savęs šiame kare“.

„Esame pabrėžę, kad karinė savigyna turi būti nukreipta į „Hamas“ teroristus, o ne į nekaltus palestiniečių vaikus, moteris ir vyrus“, – pažymėjo A. Baerbock.

Karą Gazos Ruože sukėlė spalio 7 d. surengtas beprecedentis „Hamas“ išpuolis prieš Izraelį, per kurį žuvo daugiau nei 1 170 žmonių, daugiausia civiliai, rodo oficialūs Izraelio duomenys. Reaguodamas į ataką, Izraelis inicijavo atsakomąjį puolimą, per kurį „Hamas“ valdomame Gazos Ruože, anot tenykštės Sveikatos apsaugos ministerijos, iki šiol žuvo mažiausiai 35 272 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pakrante

Pakrante portretas
Su musulmonais yra problema,vieniems hamaz didvyriai,kitiems teroristai,gaila viena yra tokių šalių,kuri priklauso NATO !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių