Quantcast

Kelyje į paralimpiadą – išbandymai Japonijoje

  • Teksto dydis:

„Patekti į paralimpines žaidynes vis sunkiau. Vis dėlto nemažai mūsiškių turi realių galimybių pasiekti savo svajonę“, – išlydėdamas į pasaulio čempionatą lengvaatlečius sakė Lietuvos paralimpinio komiteto (LPK) prezidentas Mindaugas Bilius.

Startuos Kobėje

Gegužės 17–25 d. Kobėje (Japonija) vyksiančiame pasaulio žmonių su negalia lengvosios atletikos čempionate Lietuvai atstovaus septyniolika sportininkų.

Mūsiškiai dalyvaus bėgimo, lenktynių vežimėliais, rutulio stūmimo ir metimų (ieties, disko, kuokelės) varžybose.

Tiesioginiai kelialapiai į Paryžiaus paralimpiadą bus įteikti 1–2 vietas užėmusiems atletams. Duris į žaidynes atvers ir žemesnė pozicija, jeigu sėkmingiau pasirodęs varžovas jau yra iškovojęs teisę vykti į Prancūzijos sostinę.

Pirmieji (jau rytoj) startuos Ramūnas Rojus (ieties metimas), Danas Sodaitis (100 m bėgimas), Artūras Plodunovas (triračių 100 m), Ramūnas Verbavičius ir Donatas Dundzys (abu – rutulio stūmimas).

Patirties – daugiau

Lietuvos paralimpinio sporto senbuviui Kęstučiui Skučui šis pasaulio čempionatas – jau ketvirtasis.

Kaunietis važiuos 100, 400 ir 1 500 m vežimėliu ir dalyvaus disko metimo varžybose.

„Sunku prognozuoti, kur tikėtis didžiausios sėkmės, nes kiekviena rungtis – specifinė. Gal silpnesnė mano 100 m rungtis, tačiau 400 m – stipri. Daug priklausys ir nuo varžovų lygio“, – kalbėjo K. Skučas.

Prieš metus pasaulio čempionate debiutavęs R. Rojus šiemet jaučiasi tvirčiau: sukaupė dar daugiau patirties, dirba su nauju treneriu Šarūnu Banevičiumi.

„Įvykdžiau ne tik ieties metimo, bet ir rutulio stūmimo kvalifikacinius normatyvus, tačiau akcentuosime pastarąją rungtį. Treneriui padedant labiau gilinuosi į techniką, pasitikėjimas savo jėgomis išaugęs labai stipriai“, – sakė R. Rojus.

Sinergijos rezultatas

Pernai per žingsnį nuo pasaulio čempionato medalio likęs (triračių 100 m varžybose užėmė ketvirtą vietą) Deividas Podobajevas ir trenerė Aušra Kriškoviecienė viliasi, kad Japonijoje pavyks geriau pasirodyti.

Triračiai dar neįtraukti į paralimpinių žaidynių programą, bet 2028 m. Los Andželo žaidynėse gali tapti paralimpine rungtimi.

„Deividas puikiai pasiruošęs startams. Kai kuriuos varžovus gerai pažįstame, bus ir naujų, tačiau, regis, nedalyvaus stipriausias konkurentas iš Anglijos“, – teigė A. Kriškoviecienė.

„Gausi rinktinė į Japoniją išvyko dėl valstybės ir verslo sinergijos, prie bendro tikslo prisidėjo Nacionalinė sporto agentūra, Paralimpinio komiteto rėmėjai“, – pabrėžė LPK generalinė sekretorė Asta Narmontė.


Rinktinė

Pasaulio žmonių su negalia lengvosios atletikos čempionate Lietuvai atstovaus Ramūnas Rojus (F57 klasė), Danas Sodaitis (F47), Artūras Plodunovas (T72), Deividas Podobajevas (T72), Ramūnas Verbavičius (F55), Donatas Dundzys (F37), Genadijus Zametaškinas (F32), Raimondas Dabužinskas (F52), Kęstutis Skučas (F52 ir T52), Simonas Strelkauskis (F36), Jonas Spudis (F64), Karolis Virkutis (F34), Andrius Skuja (F46), Eivydė Vainauskaitė (F46), Osvaldas Kucavičius (F13), Oksana Dobrovolskaja (F11), Eugenijus Vaičaitis (F34).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių