Pereiti į pagrindinį turinį

Liberalcentristai norėtų žinoti, kas yra „prabangos“ mokestis

2011-12-07 12:57
Liberalcentristai norėtų žinoti, kas yra „prabangos“ mokestis
Liberalcentristai norėtų žinoti, kas yra „prabangos“ mokestis / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Valdančiosios koalicijos partneriai - liberalcentristai - griežtai neprieštarauja galimam „prabangos“ mokesčio įvedimui, tačiau norėtų aiškumo, kas tai yra ir ar toks mokestis būtų naudingas biudžetui.

„Aptarėme tokį keistą pasiūlymą - prabangos mokestį. Tikrai nesame prieš jį labai nusiteikę, tiesiog norėtume sulaukti iš finansų ministrės ar Seimo pirmininkės, kas tas yra prabangos mokestis ir kiek tai gali duoti naudos biudžetui“, - trečiadienį po valdančiosios koalicijos pusryčių Vyriausybėje sakė Liberalų ir centro sąjungos lyderis Algis Čaplikas.

Jis tvirtino, kad nieko konkrečiau apie prabangos mokestį nežino.

„Mes ne prieš prabangos mokestį. Be abejo, deimantai, jachtos, vilos turi būti apmokestinta. Nepadoru gyventi taip prabangiai. Tiktai norėtume žinoti, kas tai yra ir kiek tai duoda naudos valstybei. Pozicija yra paprasta: nekilnojamojo turto mokesčiui mes sakome ne, nes norint tai padaryti reikia apmokestinti viską - kiekvieną plotą, kiekvieną šuns būdą, jeigu taip pasakyti. Ar šiandien mes pasiryžę nuskriausti dirbančius žmones? Mes ne, mes jų neskriausime. Štai ir viskas“, - sakė A.Čaplikas.

Prie Lietuvos ir centro sąjungos prisijungiančios Tautos prisikėlimo partijos vadovas Arūnas Valinskas po koalicijos partnerių pusryčių teigė, jog svarstant, iš kur paimti papildomų pajamų į biudžetą, neatmetama ir nekilnojamojo turto mokesčio ar PVM didinimo idėja.

„Kokie tie bus rezervai - nežinau, bet sutarta dėl vieno dalyko, kad prabangos mokestį mes tikrai vertinsime, nesame prieš jį nusiteikę. Bet esame kategoriškai prieš nekilnojamojo turto mokesčio didinimą ir prieš PVM auginimą“, - sakė A.Valinskas.

Jo teigimu, išreklamuotas „prabangos“ mokestis gali atnešti 10-20 mln. litų į šalies biudžetą, kai trūksta milijardo: „Tai yra labiau populistiniai pasisakymai. Vyriausybė, spręsdama klausimą iš esmės, turės ieškoti kitų rezervų ir tai sutarta daryti“.

Anot jo, atstatant pensijas, reikėtų atstatyti ir socialines išmokas ir žmonėms su negalia.
„Mes nesame prieš pensijų atstatymą, ir šiandien buvo sutarta, kad Vyriausybė turi dar labiau ieškoti vidinių rezervų. Tik viena sąlyga, kurią iškėlė Liberalų ir centro sąjunga, kad atstatant pensijas 100 proc., turi būti grįžta prie ankstesnių išmokų žmonėms su negalia. Kad abidvi socialiai jautriausios grupės gyventų atgavusios po 100 proc. prarastų pinigų“, - kalbėjo politikas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų